Патрульна злодюжка: Керівник Управління патрульної поліції Чернігова розповів про підлеглу, котру піймали на крадіжці

Той факт, що дівчина знаходиться в розшуку за скоєну крадіжку, вдалося встановити лише під час внутрішньої перевірки вже в 2016 році.

Олександр Леонов. Фото: gorod.cn.ua.

Як повідомлялося раніше, крадіжку дівчина зробила задовго до того, як потрапити на службу в патрульну поліцію, ще 7 березня 2015 року. Тоді вона в будівельному супермаркеті «Епіцентр» в примірювальній кабінці одягла жіночий джемпер, поверх нього - свій одяг і в такому вигляді спробувала покинути заклад. Непоміченою вона не залишилася, її затримала охорона. Проти неї було порушено кримінальну справу за статтею 185 ч.1 Кримінального кодексу України - крадіжка, пишуть Патріоти України з посиланням на Gorod.

Відповідаючи на питання журналістів про те, чи правда що нинішня поліцейська під час вчинення злочину була разом зі своїм чоловіком, начальник управління поліції підтвердив цю інформацію - «Під час скоєння крадіжкі їх було двоє». Крім того, є інформація про вчинення подружжям крадіжок в інших магазинах, але поки ці дані не підтверджені.

За період, поки тривало розслідування злочину, дівчина пройшла тестування і була прийнята в Національну поліцію.

Той факт, що дівчина знаходиться в розшуку за скоєну крадіжку, вдалося встановити лише під час внутрішньої перевірки вже в 2016 році.

Як розповів Олександр Леонов, причиною цього стало те, що інформація про відкрите проти неї кримінальне провадження було некоректно внесено в базу даних: «Під час прийому до патрульної служби велася перевірка, але подія була внесена так, що за прізвищем не видавало прізвища даної громадянки. Хоча вона була під своїм прізвищем, але дані були внесені не зовсім коректно. З'ясувалося це тільки після перевірки Управлінням внутрішньої безпеки».

На сьогоднішній день співробітниця поліції відсторонена від виконання своїх обов'язків. Матеріали передані в прокуратуру Чернігівської області, розпочато досудове розслідування. За словами Олександра Леонова, якщо буде обвинувальний вирок суду - поліцейську буде звільнено. Крім терміну за крадіжку, їй загрожує дисциплінарне покарання за приховування інформації.

Після того як відкрилася інформація про злочин, вчинений поліцейським, розпочато перевірку стосовно інших працівників: «Ми подали список всіх наших співробітніків до Управління внутрішньої безпеки для перевірки» - повідомив, завершуючи брифінг Олександр Леонов. - Наші співробітники з групи моніторингу перевіряють інформацію».

"Навіщо демонструвати домашній затишок зараз?": Нардепка Безугла обурилася кількістю пасок в соцмережах, українці відповіли

субота, 4 травень 2024, 23:53

Напередодні Великодня, у суботу, 4 травня, народна депутатка Мар'яна Безугла опублікувала в соцмережі допис із обуренням від великої кількості святкових пасок, які українці напекли та демонстрували на загал. Нардепка написала, що вважає неприйнятним де...

"Є ще порох в порохівницях": Залужний у Великій Британії показав майстерклас зі снайпінгу (фото)

субота, 4 травень 2024, 23:30

Український генерал, ексголовнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, який проходить стажування в МЗС після призначення на посаду Надзвичайного і Повноважного Посла України в Сполученому Королівстві Великої Британії та Північної Ірландії, також тренується у ...