Хіти тижня. "Не ми її чіпляли, щоб знімати": У Слов'янську поліція відмовилася прибрати георгіївську стрічку з міської ялинки (фото)

​Лише наряд, який приїхав на виклик, прибрав з міської ялинки заборонену "прикрасу".

Невідомі причепили стрічку на новорічну ялинку. Фото: соцмережі.

В Слов'янську невідомі "прикрасили" міську ялинку георгіївською стрічкою. Це виявила місцева жителька Олена, передають Патріоти України.

Оскільки георгіївська стрічка - предмет пропаганди "русского мира" - є забороненою в Україні символікою, то Олена попросила патрульних поліцейських, які були на площі, зняти її. Але правоохоронці відмовилися це зробити.

"Ми її туди не чіпляли і знімати не будемо", - так відповіла поліція. Про ситуацію Олена повідомила в Фейсбук і зробила дзвінок за номером 102. Олена сфотографувала поліцейських, які відмовилися усунути правопорушення.

Лише наряд, який приїхав на виклик, прибрав з міської ялинки заборонену "прикрасу". Згідно з українським законодавством, за використання георгіївської стрічки передбачений штраф від 50 до 150 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією георгіївської стрічки або предметів, що містять її зображення, за публічне використання, демонстрацію або носіння стрічки або її зображення. За повторні дії передбачено накладення штрафу від 150 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або адміністративний арешт на строк до 15 діб з конфіскацією стрічки або предметів, що містять зображення.


Скільки доведеться українцям платити за розмитнення авто з ЄС: Озвучено ставки

четвер, 25 квітень 2024, 17:59

Вартість розмитнення авто з ЄС в 2024-му не змінилась. Мито на авто становить 10% від її заявленої вартості. Для електрокарів мито складає 0%. ПДВ становить 20% від суми вартості авто, мита та акцизного податку, передають Патріоти України. Розрахунок а...

Оце так! Влада у Мілані планує заборонити продаж морозива та піци вночі

четвер, 25 квітень 2024, 17:48

У Мілані, одному з найбільш відвідуваних туристами міст Італії, можуть ввести заборону на продаж їжі та напоїв навинос після опівночі. Заборона містить норму й про морозиво, що є частиною традиційного вечірнього дозвілля в місті. Про це повідомляє CNN,...