Перетворює на пил: Американські вчені створили металеву піну, яка зупиняє кулі (відео)

Метал майбутнього стане пористим, вважають вчені.

Металева піна здатна зупинити кулю. Фото: techcult.ru.

Фахівці із Університету Північна Кароліна створили металеву піну, яка може зупиняти бронебійну кулю. Крім цього, даний матеріал перетворює її в пил, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Вчені мають намір у найближчому майбутньому піну застосовувати у виготовленні нових легких бронежилетів, які зможуть максимально захистити тіло людини. Крім цього, матеріал планують застосувати для захисного покриття автомобілів. Дослідники розповіли, що новинка складається з трьох шарів, сюди входять піна, кераміка та келар.

Під час експерименту вчені з’ясували, що піна, яка завтовшки 2,5см, може зупинити кулю. Однак це ще не все, - після удару об поверхню матеріалу куля руйнується.

Невинна жертва війни: Від міни в зоні ЧАЕС загинув червонокнижний кінь

понеділок, 13 травень 2024, 15:44

Прикордонники акустично задокументували факт мінного вибуху в межах зони відчуження ЧАЕС, яка перебувала під окупацією. Як з’ясувалося, на міні підірвався дикий кінь породи Пржевальського, про що поінформовано відповідні організації. Даний вид диких ко...

В Україні чоловіків заохочуватимуть мобілізуватися до війська - депутат розповів подробиці

понеділок, 13 травень 2024, 14:59

Чоловіків призовного віку заохочуватимуть мобілізуватися до лав ЗСУ грошовим забезпеченням – планується його підвищення до 170 тис. грн для бійців на передовій. Про це в інтерв’ю «Телеграфу» розповів член комітету Верховної Ради з питань національної б...