Перша жертва глобального потепління: Вчені заявили про повне вимирання виду тварин

Внаслідок підняття рівня океанської води і підтоплення острова Брембл-Кей на північному сході Торрес Стрейт зникла популяція рифового мозаїчнохвостого щура (Melomys rubicola)

Вчені назвали першу жертву глобального потепління. Ілюстрація: hronika.info.

У світі відбулося перше вимирання виду тварин у результаті глобального потепління. У цьому запевняють австралійські вчені, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Таким видом тварин став рифовий мозаїчнохвостий щур (Melomys rubicola).

Співробітники Квінслендського університету і Департаменту охорони навколишнього середовища та спадщини розповідають, що кілька тисяч особин тварин жили тільки на невеликому (близько чотирьох гектарів) острові Брембл-Кей на північному сході Торрес Стрейт. Востаннє представника виду бачили професійні рибалки в 2009 році.

У надії виявити залишки популяції вчені з 29 серпня по 5 вересня 2014 року встановлювали на острові пастки і камери, а також упродовж двох годин прочісували острів у денний час. Жодної тварини побачити не вдалося, тому вони зробили висновок про вимирання виду.

Аналіз острівного середовища показав, що за останнє десятиліття острів Брембл-Кей, який являє собою низьку мілину, неодноразово на великій відстані затоплювало океанською водою, рівень якої піднявся.

За підсумками роботи рифового мозаїчнохвостого щура визнали видом, який зник в Австралії.

Рифовий мозаїчнохвостий щур.

Офіційною причиною назвали антропогенну зміну клімату, що призвела до підвищення рівня світового океану. Дослідники висловили надію, що невелика кількість особин могла вижити в низовинах новогвінейської річки Флай, що розташована неподалік. Спостереження це поки не підтвердили.

"Бабуся" не дуже відрізнялася від сучасних: Обличчя неандертальки, яка жила 75 000 років тому (фото)

четвер, 2 травень 2024, 23:12

Британські археологи представили плід своєї довгої роботи – реконструйоване обличчя неандертальської жінки, яка померла 75000 років тому. Про це повідомляє видання "ScienceAlert", передають Патріоти України. Череп знайшли у 2018 році в печері Шанідар і...

Результати виявились шокуючими: Жителів Словаччини спитали, кого вони вважать винними у війні в Україні

четвер, 2 травень 2024, 22:58

Понад 50% жителів Словаччини вважають, що війну РФ проти України спровокували західні держави та Україна. Про це йдеться у результатах дослідження Globsec Trends 2024, передають Патріоти України. Зазначається, що 41% опитаних словаків зазначили, що сам...