П'ята колона назавжди вчорашніх: Як в Одесі 23-є лютого святкували (відео)

У проросійській акції також взяли участь близько 20 неповнолітніх учасників, яких поліція доставила до відділку для встановлення їх особи.

Скрін відео

У п'ятницю, 23 лютого, в Одесі відбулася словесна перепалка через проведення акції проросійської організацією "Віра і пам'ять". Про це повідомляє Громадське радіо, зазначають Патріоти України.

Рух організував учасників, переважно старшого віку. Вони виконали радянські пісні і пройшли ходою по місту до пам'ятника Невідомому матросу. Активістів супроводжували поліцейські.

Окремі місцеві жителі розкритикували подібну акцію, вступивши в дискусії з її учасниками. Завдяки втручанню правоохоронців, серйозних зіткнень вдалося уникнути.

По закінченню заходів учасники мітингу організовано покинули місце подій на автобусах, що чекали на них.

Також у п'ятницю, 23 лютого, в Одесі в поліцію доставили близько 20 неповнолітніх учасників акції, присвяченої 100-річчю радянської армії.

Увечері група молодих людей прийшла в центральний парк культури і відпочинку ім. Тараса Шевченка. Юнаки, в числі яких один був у формі курсанта морського навчального закладу, розгорнули білі прапори, на яких були жовтий напис "Віра і пам'ять" і зображення вічного вогню. Також у цієї групи були плакати з текстом, що вихваляє радянську армію, повідомляє УНІАН.

Молоді люди мали намір пройти по одній з алей, щоб приєднатися до акції біля монумента Невідомому матросу, де зібралися дорослі люди, щоб покласти до зазначеного пам'ятника квіти. Однак неповнолітніх раптово оточили співробітники поліції, які зажадали, щоб ті представилися і пояснили, що роблять в парку з прапорами. Потім їх відвезли на спецтранспорті з парку.

Як пояснив радник начальника регіонального главку Нацполіціі Руслан Форостяк, в Приморський відділ поліції Одеси доставили групу неповнолітніх, які брали участь в масових заходах, для встановлення їх особистих даних і обставин, при яких юнаки виявилися на місці подій.

У відділ поліції юнаків повезли в зв'язку з тим, що на місці не вдалося встановити особи активістів, серед яких були і невідомі в балаклавах.

"Вони не змогли ні пояснити мету перебування в парку, ні назвати керівника або організацію, яка надала атрибутику для проведення масового заходу - взагалі нічого, що стало достатньою підставою для поліцейського реагування для безпеки громадян в наш тривожний час", - підкреслив Форостяк.

Він зазначає, що у відділенні поліції були встановлені особи молодих людей і обставини, при яких вони з'явилися в місці проведення масового заходу.

Форостяк закликав керівництво навчальних закладів Одеси звернути увагу на недопущення використання неповнолітніх в масових заходах сумнівного характеру.

Безпрецедентний жест щодо іноземця: Зеленський нагородив орденом "За заслуги перед Україною" Алена Делона

четвер, 18 квітень 2024, 22:08

Президент України Володимир Зеленський нагородив легенду французького кіно Алена Делона орденом «За заслуги перед Україною». Про це повідомив посол України у Франції Вадим Омельченко у соцмережах, а також на французькому телебаченні, передають Патріоти...

Навіть гонорар не мав значення: Спаринг-партнер Усика відмовився від бою з бійцем із Росії й допоміг непереможному німцю його нокаутувати

четвер, 18 квітень 2024, 21:59

Чемпіон EBU у надважкій вазі Олександр Захожий (19−0, 15 КО) розповів про те, що йому пропонували провести бій в Саудівській Аравії з росіянином Арсланбеком Махмудовим (18−1, 17 КО), який виступає за Канаду, передають Патріоти України. «Я одразу відмов...