Під гаслами "Геть на Україну!" п'яні націоналісти у Польщі побили українських заробітчан

​Бійка трапилась неподалік від Гданська на національному підгрунті. Прокуратура відкрила кримінальне провадження.

Ілюстрація:www.wikihow.com

У селищі Хващино, що неподалік Гданська, поляки під націоналістичними гаслами побили українських заробітчан. Про це пише видання Номер один, передають Патріоти України.

Власне, група п'яних поляків напала на будинок, в якому мешкають українські заробітчани та під гаслами: "Геть на Україну!" і "Польща - для поляків" розбили пляшкою голову українцю.

У розпал інциденту приїхав польський роботодавець. Він намагався заспокоїти дебоширів, однак агресивні молодики накинулись і на нього. Українці вийшли на вулицю і спробували захистити свого роботодавця, але теж були побиті.

Наразі у працедавця з Польщі працює 40 осіб, 24 з яких є українцями. Всі вони оформлені легально. У будинку, який виділили заробтчанам для проживання мешкають 15 осіб: 11 співробітників та дружини чотирьох із них. Серед українських заробітчан – більшість із Тернопільщини.

Прокуратура відкрила кримінальне провадження за звинуваченнями у зневазі на національному ґрунті і побитті двох осіб. За такий злочин підозрюваним загрожує покарання до 5 років позбавлення волі.

За "гарячими слідами" схопили шістьох із 16 нападників. Прокурор застосував проти них запобіжні заходи - нагляд поліції і заборону контактувати і наближатися до скривджених тернополян.

Так, 26-річний житель Тернополя Юрій зазначив, що у містечку Хващино працює вже три роки. Однак відтепер побоюється за себе та свою сім'ю, яка проживає з ним у Польщі.

Утім, більшість односельців засуджують агресивний інцидент.

"Мені дуже прикро, що стався такий інцидент, можу назвати його хуліганським і безглуздим вибриком. Сподіваюся, що такого більше не повториться," - сказала солтис Хващина Йоланта Вєрчіньська.

Значно довші за саму власницю: Українка увійшла до Книги рекордів за найдовше волосся у світі (відео)

неділя, 28 квітень 2024, 5:00

35-річна художниця та модель Алія Насирова, родом з України, потрапила до Книги рекордів Гіннеса як власниця найдовшого у світі волосся. Його довжина сягає 2 м 57 см і 33 мм. Завдяки розкішним пасмам жінку називають "Рапунцель". . Загалом волосся Наси...

Тисячі молекул живої матерії можуть породити мільйони, які стають дуже стійкими до деградації: Науковці розгадали таємницю "святого Граалю"

неділя, 28 квітень 2024, 3:25

Таємниця, яка понад 50 років спантеличила наукове товариство, нарешті була розгадана. Команда з Університету Лінчепінга, Швеція, і Гельмгольца в Мюнхені виявила, що певний тип хімічної реакції може пояснити, чому органічна речовина, що міститься в річк...