Під Києвом щасливий грибник знайшов гриб за ... 19 тисяч гривень

За словами бувалих грибників, трюфелі в Україні взагалі є рідкістю. А якщо і з'являються, то в середині серпня.

Житель Київської області  знайшов білий трюфель. Фото: agronews.org.

Неподалік від Василькова (Київська область) грибник знайшов гриб, приблизна вартість якого становить 19 тис. грн. Приблизну вартість гриба білий трюфель з'ясували журналісти agronews.org, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

У соцмережах вже активно обговорюється грибна аномалія, що розігралася в цьому році під Києвом - з'являються регулярні повідомлення про знаходження неймовірних розмірів білих грибів, підберезників і маслюків.

Крім цього, кілька разів були знайдені білі трюфелі, хоча травень-червень не вважаються традиційним сезонним часом для них.

За словами бувалих грибників, трюфелі в Україні взагалі є рідкістю. А якщо і з'являються, то в середині серпня. В Україні здійснювалися спроби вирощування трюфеля в домашніх умовах - міцелій гриба коштує від 700 грн. і вище.

Найбільш дорогим видом є чорний трюфель. Такий гриб може коштувати вище 23 тис. грн. Урожай його збирають в період з листопада по березень.

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...