Під Москвою виселяють біженців з Донбасу (відео)

Російська міграційна служба рекомендує біженцям повернутися на Донбас в ті міста, де зараз вже немає боїв, але повертатися вони бояться.

Біженців з Донбасу виселяють з підмосковного пансіонату на вулицю. Фото: скрін відео

Більше ста біженців з України можуть виселити напередодні Нового року з підмосковного пансіонату "Ластівка". Видання Настоящее время пише про те, що УФМС зажадало покинути пункт тимчасового розміщення до 31 грудня, зазначають Патріоти України.

Біженці перебувають у пансіонаті вже більше року, однак на початку грудня вони отримали повідомлення про те, що УФМС призупинило фінансування. "Їдьте, куди хочете, живіть, де хочете", - розповідає біженка Ірина Кузнєцова, яка є матір'ю трьох дітей.

Жінка виховує 12-річну дочку Віолетту і двох 6-річних синів. До літа 2014 року Кузнєцова з дітьми жила в селищі Горськ Луганської області. Після переїзду в Підмосков'я діти пішли в школу, однак жінка не змогла знайти роботу.

"Скрізь потрібні документи, патенти. Ніхто не розуміє, що так як роботи немає, виїжджали без грошей, відповідно, де взяти гроші на ті ж патенти", - нарікає Кузнецова.

Зараз у пансіонаті залишилися в основному діти, пенсіонери і матері-одиначки, яким нікуди піти. УФМС рекомендує їм повернутися на батьківщину в ті міста, де зараз вже немає боїв, але повертатися туди біженці все одно бояться.

"Ми не знаємо, чим це закінчиться. Тому що, можливо, для всіх, хто там залишився під Україною, ми будемо зрадниками", - висловлює побоювання біженка Юлія Дьоміна.

Ще одна біженка - Ірина Юзова боїться повертатися в Україну, оскільки обидва її сина воювали на боці самопроголошених республік. В Україні їм загрожує до 15 років в'язниці.

"Ми б хотіли повернутися на батьківщину, але ми просто не можемо туди повернутися. Як добре тут, але кожен розуміє, що на батьківщині краще, але ми просто не можемо. І ось ми стали заручниками ситуації.

Виходить, ми - заручники цього становища. Наша територія в Луганській області відійшла до України, а ми туди не можемо повернутися через те, що там відкриті кримінальні справи", - говорить біженка.

У російському Комітеті допомоги біженцям "Громадське сприяння" зазначили, що це вже третій випадок виселення українців за останній час.

"Це приватний пансіонат. І туди йшли гроші з бюджету. Йому перестають платити, він перестає цих людей утримувати. Навіщо йому це робити, якщо це бізнес. Держава повинна подумати, як продовжити забезпечення цих людей житлом, харчуванням", - наполягає голова Комітету Світлана Ганнушкіна.

Кілька дивом вцілілих по селах тварин дають надію: В Україні взялися відновлювати породу коней, котрою їздили давньоруські князі та запорозькі козаки

субота, 20 квітень 2024, 9:40

В Україні взялися відновлювати втрачену древню популяцію аборигенних поліських коней. Їх вважали вимерлими, але в селах у людей вдалося ще знайти кількох. Як відновлюють кінну породу, притаманну винятково для Полісся – у сюжеті кореспондентки ТСН Вален...

Не зелені чоловічки: Науковці назвали справжній колір іншопланетян та їхньої планети

субота, 20 квітень 2024, 9:32

Науковці заявили, що іншопланетне життя може бути фіолетовим, а не зеленим. Про це пише NDTV з посиланням на дослідження, опубліковане в журналі Monthly Notices of the Royal Astronomical Society. . Згідно з дослідженням, іншопланетяни можуть мешкати...