Під супроводом поліцейських: Деканоїдзе розказала, як правоохоронці планують уникнути провокацій під час "хресної ходи" (відео)

Національна поліція завзято забезпечуватиме громадський порядок, максимально задіюючи сили для охорони провокативної хресної ходи.

Хресна хода. Фото google.com

Близько 4,5 тис. співробітників поліції забезпечуватимуть безпеку проведення "хресного ходу" УПЦ Московського патріархату в Києві . Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" розповіла глава Національної поліції Хатія Деканоїдзе, повідомляють Патріоти України.

За словами глави Нацполіції, після недавнього вбивства Павла Шеремета, який стався в центрі Києва, у неї були сумніви щодо проведення в місті масових заходів.

"Наше найголовніше завдання, щоб під час "хресного ходу" не допустити жодних провокацій, а найголовніше, щоб ми, як поліцейські забезпечували громадський порядок і безпеку. Після того вибуху, який стався в центрі Києва (вбивство Павла Шеремета - ред .) я особисто сумнівно була налаштована, щоб проводити в Києві будь-які масові заходи, але у нас є Конституція і вона говорить чітко про права на демонстрацію, висловлювання, пересування і т.д. Це дуже важливо. Тому "хресний хід "пройде через Київ. Ми не тільки забезпечуватимемо провапорядок у Києві, а вже кілька тижнів забезпечуємо його з обох сторін, сходу (там йде десь близько 200-250 чоловік) і з заходу (зараз близько 800 чоловік). Вони вже знаходяться в Київській області, там задіяна не тільки Нацполіція, ми співпрацюємо з СБУ і Нацгвардією. У Києві під час "хресної ходи" безпеку забезпечуватимуть близько 4,5 тис. поліцейських", - заявила Деканоїдзе.

"Ми будемо максимально задіювати наші сили, щоб це пройшло тихо і спокійно", - додала вона.

Нагадаємо, активісти громадської органаізаціі ОУН розбили пікет на 19 кілометрі траси Київ-Житомир. Вони мають намір 25 липня не пустити учасників "хресного ходу" до столиці.

В УПЦ МП, в свою чергу, заявили, що "хресний хід" пройде в Київ, незважаючи на пікет ОУН.

Пенсії з 1 травня перерахують автоматично: Ось кого торкнеться підвищення

понеділок, 29 квітень 2024, 6:50

Пенсії в Україні перерахують із 1 травня. Йдеться про тих, хто досяг віку від 70 років і при цьому розмір їхньої виплати не сягає 10 340,35 грн. Такий перерахунок відбудеться автоматично, передають Патріоти України. Щоб отримати доплати, потрібно відпо...

В Україні кардинально змінилася ситуація на ринку праці: Названо професію, яка несподівано стала непопулярною

понеділок, 29 квітень 2024, 6:44

В Україні спостерігається значний дефіцит на ринку праці. Високий попит мають практично всі професійні працівники, крім працівників сфери IT.Про це йдеться у матеріалі OBOZ.UA, передають Патріоти України. В Україні, згідно з даними опитування НБУ, ско...