"Підете на органи для трансплантації": Місцева "вата" на Донбасі в шоці від російської "гостинності"

Мешканців окупованої території лякають, що без заповнення специфічного бланку, після смерті їхні органи можуть розібрати для трансплантації.

На окупованій території населення лякають "трансплантацією органів" після смерті. Фото: соцмережі

На окупованій терористами частині Донбасу підняли паніку через російські нововведення: якщо не заповнити бланк відмови на трансплантацію органів, після смерті людину можуть "розібрати по частинах". Про це в соцмережі "ВКонтакте" написала "ватяна" мешканка Донбасу Дарина Гордєєва, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

"Сьогодні ходила в паспортний стіл, щоб замінити український паспорт на наш. Крім різних папірців, мені видали ще бланк відмови від трансплантації моїх органів. Як мені пояснювали, без цієї відмови після смерті без дозволу зможуть взяти будь-які органи для трансплантації.

Пов'язано це з тим , що наші паспорти видаватимуть за російським законодавством, а там такі правила, що можуть взяти орган на трансплантацію. Спочатку не повірила, але можете загуглити. Мій чоловік недавно теж подавав документи на паспорт, але йому такий бланк відмови чомусь не запропонували заповнити", - розповіла вона.

Спершу була сварка: В Угорщині жорстоко вбили українця

четвер, 2 травень 2024, 18:45

У Будапешті внаслідок суперечки та бійки українець отримав смертельні ножові поранення і помер на місці. Про це повідомляє пресслужба поліції, передають Патріоти України. За даними правоохоронців, 1 травня до Центру управління діяльністю Головного упр...

Дані всіх жінок від 17 до 60 років внесуть до реєстру військовозобов'язаних

четвер, 2 травень 2024, 18:22

В Україні до єдиного реєстру військовозобов'язаних вноситимуть дані не лише чоловіків, а й жінок. Далі всю інформацію зіставлятимуть - чи є громадянин призовником, військовозобов'язаним чи резервістом. І якщо особа не має такого статусу, то ці дані вид...