Підкилимні ігри Мінздоров'я: Чиновники з МОЗ заважають лікувати важкопоранених українських бійців - волонтери

​Кампанія з дискредитації ініціативи "Біотех-реабілітація поранених" призвела до того, що надходження пожертвувань на лікування поранених скоротилося

Фото:http://www.peoplesproject.com/

Чиновники з Міністерства охорони здоров'я України дискредитують ініціативу волонтерів, яка для багатьох важкопоранених українських бійців є останнім шансом на відновлення. Про це заявили активісти People's Project на офіційній сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

За словами волонтерів, вони разом з лікарями клініки Ilaya, яка провела вже не одну складну операцію українським військовим, могли б взятися за лікування інших тяжкопоранених бійців, але все впирається у фінансові питання. "Можливості волонтерів не безмежні - фінансувати лікування всіх бійців за рахунок пожертвувань поки ми забезпечити не можемо", - зізналися в People's Project.

Волонтери зазначили, що держава охоче приєдналася б до фінансування процесу відновлення поранених на Донбасі бійців. "Міноборони, Мінсоцполітики, а також Верховна Рада сказали вирішальне слово на користь застосування нових технологій в лікуванні поранених бійців. Але проти нових методів різко виступили окремі представники Міністерства охорони здоров'я - тієї структури, яка першою повинна бути зацікавлена в дієвих методах лікування людей", - розповіли волонтери.

"Не дивлячись на успішне застосування регенеративних технологій в США і Україні, ці чиновники від медицини розгорнули справжню публічну кампанію з дискредитації нових методів і намагаються задушити цю ініціативу в корені будь-якою ціною.

Ми не звертаємо уваги на закиди опонентів, проте готуємося найближчим часом спростувати всі маніпуляції і демагогію і назвати імена відвертих противників лікування бійців. А поки ми просто продовжуємо сумлінно робити нашу роботу - відновлювати безнадійних для офіційної медицини пацієнтів", - додали в People's Project.

Волонтери засмучені тим фактом, що основні зусилля Мінохоронздоров'я спрямовані не на те, щоб розібратися в ситуації, а "виключно на протидію новітнім технологіям". "Кампанія з дискредитації волонтерської ініціативи, яка для багатьох бійців є останнім шансом на відновлення, вже призвела до того, що надходження пожертвувань на лікування поранених скоротилося, а під впливом дезінформації з боку представників МОЗ деякі спонсори відлучилися від участі в проекті.

На жаль, для багатьох тяжкопоранених бійців це фактично вирок на інвалідність. Всі вони потребують швидкого початку відновлення, а не змагань бюрократів під килимом МОЗ", - підкреслили волонтери.

"Ми щиро шкодуємо, що державна медицина поки не може допомогти таким важким пацієнтам. Українські медики багато років були заручниками безгрошів'я і суцільного зубожіння, і творять справжні чудеса виключно на власній майстерності і ентузіазмі.

На жаль, в деяких важких випадках цього мало. Впровадження і застосування новітніх технологій вимагає не тільки завзятості, а й значного фінансування, потужної наукової і матеріальної бази. Ми щиро сподіваємося, що через деякий час ситуація зміниться на краще", - підсумували активісти.

Правила нарахування пенсій в Україні: Кому за новим законом не зарахують стаж за останні 10 років

понеділок, 29 квітень 2024, 23:50

Відповідно до нових змін у законодавстві, українцям, які працювали за кордоном, спростили облік страхового стажу. Однак деяким особам до стажу можуть не зарахувати останні 10 років, повідомили у Міністерстві соціальної політики, передають Патріоти Укра...

Торгівля людьми на Одещині: Спритна "пані" відправляла жінок у рабство до сусідньої країни (фото)

понеділок, 29 квітень 2024, 22:55

В Одеській області викрили і ліквідували міжнародний канал торгівлі людьми, який організували 56-річна місцева жителька. Вона заманювала жінок у Румунію, де ті потрапляли у трудове рабство. Про це повідомляє Держприкордонслужба, передають Патріоти Укра...