Підлітки Донбасу поклялися служити Україні: школярі з прифронтових міст вступають в "Лігу майбутніх поліцейських"

Багато хлопців та дівчат виявили бажання допомагати поліцейським та дізнатися більше про їхню працю.

Майбутні поліцейські України. Фото: прес-служба ГУ НП.

Молодіжна громадська організація "Ліга майбутніх поліцейських" приростає. На цьому тижні в неї вступили школярі з Волновахи, Красного Лиману, Слов'янська і прифронтової Авдіївки. А в Дзержинську відбулося прийняття присяги "майбутніх поліцейських" - школярі урочисто пообіцяли служити українському народові. Зараз у Лізі вже більше 300 хлопців. І це лише початок, повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу ГУ НП у Донецькій області.

Урочиста подія відбулася в Дзержинському відділенні поліції за участю начальника поліції полковника Сергія Альошина, представників ветеранської організації міста, Дзержинського міського відділення кримінально-виконавчої інспекції. Хлопці прийняли присягу і обіцяли бути гідними громадянами України та не шкодуючи сил служити українському народові.

Вони стали повноправними партнерами співробітників поліції у низці спільних правових, культурно-просвітницьких, спортивних, творчих та інших проектів. Підлітки будуть долучатися до практичної правозахисної роботі поліції і сприяти вихованню однолітків у дусі патріотизму.

За сприяння міського відділу освіти в актовому залі Авдіївської загальноосвітньої школи № 6 співробітники Красноармійського відділу поліції спільно зі своїми колегами з Авдіївки зібрали старшокласників міських шкіл з метою познайомити дітей із ЛМП. Школярі з великим інтересом слухали правоохоронців. Адже Авдіївські хлопці, як і багато з Ліги, живуть на лінії розмежування і в їх юні роки вже встигли побачити своїми очима всі жахи неоголошеної війни.

"Я в черговий раз переконався в тому, що Україна повинна бути єдиною, а молодь - майбутнє нашої країни, все залежить від нас. Думаю, багато хлопців підтримають цей проект і захочуть стати членом Ліги. Особисто я готовий вступити в організацію зараз, надалі планую вступити в академію внутрішніх справ", - говорить десятикласник Максим.

Волноваські правоохоронці запропонували хлопцям брати участь у становленні нової поліції, допомагати в правовому і патріотичному вихованні дітей. Про Лігу і можливості, які вона відкриває перед активною молоддю, старшокласникам розповіли перші учасники організації Катерина Трофименко і Сергій Хара, учні Гранітненської загальноосвітньої школи.

Керівником Волноваської районної організації "Ліги майбутніх поліцейських" стала заступник директора з виховної роботи школи №1 Олена Гречана. Дізнавшись про Лігу, до правоохоронців одразу звернулася учениця 10 класу Марія, яка мріє стати в майбутньому поліцейським і допомагати людям. Так само зустрічі правоохоронців зі школярами пройшли в Червоному Лимані і Слов'янську. Багато хлопців висловили бажання вступити до лав організації.

Що буде, якщо ТЦК не встигнуть за 60 днів обробити заявку на оновлення даних - роз'яснення юриста

понеділок, 29 квітень 2024, 2:35

Відповідно до нового закону про мобілізацію в Україні, чоловікам призовного віку буде потрібно протягом 60 днів уточнити свої облікові дані у Центрах комплектування. Електронне оновлення даних ще не працює. За нинішніх умов ТЦК доведеться ставити на об...

Польща готує нові правила для українців із простроченими документами: Що треба знати

неділя, 28 квітень 2024, 21:25

Усі рішення про тимчасовий захист для громадян України, які перебувають у Польщі, включено до окремого закону, передають Патріоти України. За кілька днів польська влада представлять оновлений варіант цього документа, в якому буде враховано рішення уряд...