Підступні овочі: Чому лікарі радять відмовитися від помідорів на пікніку

Ну ось, одна радість залишалася - згризти помідорку на природі, і на тобі: не можна.

Овочі та фрукти в спеку можуть бути небезпечні для здоров'я. Фото: firestock.ruНавіть найбільш безневинні і корисні продукти при температурі вище +20 можуть стати смертельно небезпечними і яскравий тому приклад - помідори, вважає лікар-гастроентеролог Мирослава Опришко, інформують Патріоти України з посиланням на сайт Нескучные новости.

З приходом літа більшість з нас з побоюванням починає ставитися до вуличної їжі і готових страв з супермаркету, але варто також пам'ятати, що джерелом отруєння нерідко стають абсолютно «безпечні», як нам здавалося, овочі і фрукти.

«Влітку вкрай небезпечно брати з собою на пікнік сирі томати, якщо, звичайно, ви не збираєтеся вжити їх відразу по приїзду на природу. Це пов'язано з самою текстурою овоча і з тим, що бактерії в ці плоди дуже легко проникають через пошкоджену шкіру, а це в тому числі сальмонели і норовіруси, які можуть стати причиною серйозних літніх отруєнь.

Тому вкрай важливо, купуючи помідори, вибирати плоди з непошкодженою шкіркою, а якщо вони переспілі і тріснули - томати обов'язково потрібно вживати виключно в складі готових (варених, тушкованих або смажених) страв», - радить фахівець.

При цьому фахівець наголошує, що під час спеки небезпечно брати з собою на пляж або в ліс практично будь-які овочі, фрукти і ягоди з м'якою текстурою. Адже, наприклад, черешня всього через 3-4 години може покритися грибковим нальотом, а слива, якщо була хоч трохи здавлена, буде містити в собі небезпечні бактерії.

Російський футболіст поскаржився на ромів та маленьку зарплату в Словаччині

неділя, 5 травень 2024, 20:50

Російський футболіст Микита Глушков розповів, що його шокувало під час виступів у Словаччині, передають Патріоти України. «У словацькому місті Требішов було населення близько 30 тисяч, і третина – роми. Вечорами було небезпечно гуляти – раптом хтось із...

Зірка "Титаніка" і "Володаря перснів": Помер відомий британський актор

неділя, 5 травень 2024, 20:15

Британський актор Бернард Гілл, який зіграв капітана Едварда Сміта в оскароносному фільмі Титанік, помер 5 травня рано вранці. Сумну новину повідомив агент Гілла, передають Патріоти України. Бернарду Гіллу було 79 років. Причина смерті поки що не назив...