Навіть найбільш безневинні і корисні продукти при температурі вище +20 можуть стати смертельно небезпечними і яскравий тому приклад - помідори, вважає лікар-гастроентеролог Мирослава Опришко, інформують Патріоти України з посиланням на сайт Нескучные новости.
З приходом літа більшість з нас з побоюванням починає ставитися до вуличної їжі і готових страв з супермаркету, але варто також пам'ятати, що джерелом отруєння нерідко стають абсолютно «безпечні», як нам здавалося, овочі і фрукти.
«Влітку вкрай небезпечно брати з собою на пікнік сирі томати, якщо, звичайно, ви не збираєтеся вжити їх відразу по приїзду на природу. Це пов'язано з самою текстурою овоча і з тим, що бактерії в ці плоди дуже легко проникають через пошкоджену шкіру, а це в тому числі сальмонели і норовіруси, які можуть стати причиною серйозних літніх отруєнь.
Тому вкрай важливо, купуючи помідори, вибирати плоди з непошкодженою шкіркою, а якщо вони переспілі і тріснули - томати обов'язково потрібно вживати виключно в складі готових (варених, тушкованих або смажених) страв», - радить фахівець.
При цьому фахівець наголошує, що під час спеки небезпечно брати з собою на пляж або в ліс практично будь-які овочі, фрукти і ягоди з м'якою текстурою. Адже, наприклад, черешня всього через 3-4 години може покритися грибковим нальотом, а слива, якщо була хоч трохи здавлена, буде містити в собі небезпечні бактерії.
Мальдіви стали першою країною світу, яка запровадила т.зв. "поколінську" заборону на куріння. Відтепер палити, купувати чи продавати тютюнові вироби заборонено всім, хто народився після 1 січня 2007 року. Про це повідомляє CNN, передають Патріоти Украї...
Яблука вважають одним із найкорисніших фруктів: вони містять багато клітковини, вітамінів і антиоксидантів. Але навіть такий, здавалося б, безпечний продукт має протипоказання. Лікарі наголошують - у деяких випадках яблука можуть не лише не допомогти, ...