Підтверджено - зрадник: Кримський екс-прокурор судився через "наклеп" і програв

В суді зазначили, що Дмитро Лісовий дійсно підозрюється у державній зраді, а Анатолій Матіос має право висловити свою думку із цього приводу.

Рішення суду Дмитру Лісовому не дуже сподобалося. Ілюстрація: РБК.

Колишній прокурор в Криму програв Генеральній прокуратурі суд, в якому скаржився за список «правоохоронців-зрадників». Про це повідомляється в ЄДРСР, передають Патріоти України.

Зазначається, що Верховний суд не задовольнив скаргу судді Дмитра Лісового, який підозрюється в державній зраді. Відомо, що правоохоронцю не сподобалося оприлюднення переліку підлеглих, які пішли служити окупантам в анексованому Криму. При цьому Лісовий вимагав видалити його особисті дані і фотографію, які були вказані в списку, а визнати інформацію недостовірною по телебаченню. Прокурор посилався на заяви Юрія Луценка та Анатолія Матіоса.
Верховний суд постановив, що заяви Матіоса є суб'єктивними і висловлюють його особисті погляди, але не підлягають спростуванню, оскільки кожен має право на свободу слова. Щодо списку «зрадників» в суді зазначили, що Дмитро Лісовий дійсно підозрюється у державній зраді. За даними слідства, він погодився зайняти пост так званого помічника прокурора Судака в анексованому Криму.

Хто б сумнівався: Міжнародні експерти знайшли порушення в справі Коломойського

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:27

У справі бізнесмена Ігоря Коломойського, який знаходиться під вартою за підозрою у заволодінні коштами «Приватбанку», є порушення одразу трьох статей Європейської конвенції з прав людини (ЄКПЛ). Такого висновку дійшли експерти моніторингової місії IAC ...

У фінському місті на кордоні з Росією зрізали прапор України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:59

Український прапор, що майорів перед мерією фінсько міста Лаппеєнранта, за останній тиждень двічі зазнав вандалізму. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він опинився на земл...