Пішли на загострення: В одному з регіонів Польщі пообіцяли знести всі пам'ятники УПА

На такий радикальний крок зважилися у Підкарпатському воєводстві, у якому на даний момент нарахували п'ятнадцять "нелегальних монументів УПА".

Демонтований пам'ятник УПА у Грушовичах. Ілюстрація:Укрінформ

Громадський комітет з демонтажу "бандерівських" пам'ятників у Польщі, створений націоналістичними політичними силами країни, анонсував знесення всіх незареєстрованих пам'ятників воїнам УПА в Підкарпатському воєводстві. Про це повідомляє сайт Nowiny24.pl, передають Патріоти України.

"Наша головна мета - демонтувати з публічного простору на Підкарпатті всі нелегальні бандерівські меморіали", - заявив голова комітету, місцевий націоналіст Марек Кульпа.

За його словами, вже найближчим часом готується знесення двох пам'ятників воїнам УПА.

Як інформує польське видання, в Підкарпатському воєводстві Польщі на даний момент нарахували п'ятнадцять нелегальних пам'ятників УПА.

До комітету входить сімнадцять чоловік, серед яких відомий своїми украінфобськими заявами Станіслав Жолкевіч з Перемишля, 95-річний польський ветеран Костянтин Копф, голова руху націоналістів Роберт Вінницький, і війт гміни Стубно Януш Слабіцькій, який дозволив демонтаж пам'ятника в Грушовичах.

Як повідомлялося раніше, 27 квітня в Польщі на кладовищі села Грушовичі біля Перемишля активісти польської націоналістичної організації "Національний рух" за підтримки місцевої влади розібрали надгробний пам'ятник воїнам УПА, що викликало різку реакцію в Україні.

Генконсульство України в одному з міст Польщі поновило видавання паспортів

четвер, 25 квітень 2024, 18:26

Генеральне консульство України в польському Любліні поновило видавання паспортів для виїзду за кордон громадянам, які подали заяви до 23 квітня. Українці зможуть отримати документи після їхнього доставлення до установи. Про це в коментарі "Укрінформу" ...

Скільки доведеться українцям платити за розмитнення авто з ЄС: Озвучено ставки

четвер, 25 квітень 2024, 17:59

Вартість розмитнення авто з ЄС в 2024-му не змінилась. Мито на авто становить 10% від її заявленої вартості. Для електрокарів мито складає 0%. ПДВ становить 20% від суми вартості авто, мита та акцизного податку, передають Патріоти України. Розрахунок а...