
Майже 20 років вчені з США проводили дослідження, щоб відповісти на питання: яку їжу можна беззастережно назвати найкориснішою для здоров'я та такою, що дарує довголіття і хороше самопочуття. Виявилося, що найбільш корисними є крупи, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.
В опитуваннях і експериментах взяли участь 400 тис. чоловік. Всі вони щодня описували те, що їдять, а медики стежили за станом їхнього здоров'я. В результаті з'ясувалося, які продукти отримали найвищі оцінки лікарів.
Ті, хто регулярно вживав крупи, мали міцне здоров'я, сильний імунітет. Серед найкорисніших круп вчені виділили цільнозернові, такі як коричневий рис, гречка, вівсянка.
Відомо, що 17 тис. років тому стародавні цивілізації вживали в їжу ячмінь, на якому був побудований раціон греків і римлян.
12 тис. років тому в раціоні європейців з'явився овес, який склав основу раціону селян. А ще раніше населення південних регіонів планети використовувало в їжу просо - багате джерело поживних речовин.
Десятиліття досліджень підтверджують, що фізична активність є потужним захистом від когнітивного зниження, включаючи деменцію. Нове масштабне дослідження, опубліковане в рамках Фремінгемського дослідження серця (США), дало одні з найчіткіших відповідей...
У Серебрянському лісі на позиції українських прикордонників з’явилася несподівана гостя - білка, якій бійці дали псевдо "Дейл". Пухнаста ревізорка провела "інспекцію" амуніції та запасів провізії, ніби перевіряючи, чи не сумують воїни і чи є в них чим ...