Майже 20 років вчені з США проводили дослідження, щоб відповісти на питання: яку їжу можна беззастережно назвати найкориснішою для здоров'я та такою, що дарує довголіття і хороше самопочуття. Виявилося, що найбільш корисними є крупи, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.
В опитуваннях і експериментах взяли участь 400 тис. чоловік. Всі вони щодня описували те, що їдять, а медики стежили за станом їхнього здоров'я. В результаті з'ясувалося, які продукти отримали найвищі оцінки лікарів.
Ті, хто регулярно вживав крупи, мали міцне здоров'я, сильний імунітет. Серед найкорисніших круп вчені виділили цільнозернові, такі як коричневий рис, гречка, вівсянка.
Відомо, що 17 тис. років тому стародавні цивілізації вживали в їжу ячмінь, на якому був побудований раціон греків і римлян.
12 тис. років тому в раціоні європейців з'явився овес, який склав основу раціону селян. А ще раніше населення південних регіонів планети використовувало в їжу просо - багате джерело поживних речовин.
Плани президента США Дональда Трампа запровадити нові тарифи на імпорт автомобільної продукції можуть вдарити не тільки по американських, а й по українських споживачах. Про це розповів старший економіст Центру економічної стратегії Юрія Гайдая, передаю...
Українська режисерка Наталка Ворожбит розповіла незвичну долю дівчини, яку ще з дитинства батьки вивезли в Росію, а потім вона, будучи дорослою повернулася в Україну, зокрема, в Суми. Історією Ворожбит поділилася на своїй сторінці в Facebook, передають...