Після провалу нема чого ховатись: Гіркін визнав, що метою проекту "Новоросія" було "повне звільнення України від української нації" (відео)

За словами екс-ватажка терористів, здійснити ці далекосяжні плани не вийшло. Довелося задовольнятися тільки Луганською і Донецькою "республіками".

Скрін відео

Екс-ватажок бойовиків "ДНР" Гіркін-Стрєлков дав чергове інтерв'ю, в якому пояснив, для чого "русский мир" прийшов на Донбас. Він визнав, що метою проекту "Новоросія" було повне звільнення України від української нації. Уривок його інтерв'ю з'явився на Youtube, зазначають Патріоти України.

Коли бойовики з Росії впроваджували в Україні проект "Новоросія", прагнули до кінцевої мети - вигнати українців з власної держави, зазначив Стрєлков.

"У моєму ідеалі, ми повинні були створити державу Новоросія від Харкова до Одеси. Але це не кінцева мета. Слід вести мову про повернення всієї України, за винятком Західної, де найбільш сильні антиросійські настрої, до складу Російської держави. Для мене особисто Новоросія була б першим етапом до звільнення України від української нації", - зізнався екс-ватажок донецьких бойовиків.

І все ж, за словами Стрєлкова, здійснити ці далекосяжні плани не вийшло. Довелося задовольнятися тільки Луганською і Донецькою "республіками". Причину він вбачає в тому, що Росія почала скорочувати підтримку "ополчення", відповідно були обмежені і їх цілі.

"Це буде боляче, але більше не повториться": Експерт заявив, що в Україні необхідно ввести ринкову ціну на електроенергію

понеділок, 6 травень 2024, 10:24

Просто підвищувати тариф на електроенергію в Україні немає сенсу, треба проводити загальну реформу, у рамках якої ввести ринкову ціну на світло. Наразі всі регуляції у сфері енергоринку є "не мудрими і неправильними", вважає директор Центру досліджень ...

Незворотний процес? Експерт попередив про демографічну катастрофу в Україні

понеділок, 6 травень 2024, 9:58

Однією з ключових проблем розвитку людського капіталу України є катастрофічна демографічна ситуація. Станом на 2024 рік індекс скорочення населення складає понад 1,0%. Тривала фаза повномасштабного вторгнення лише пришвидшує цей процес. Країна продовжу...