Після щеплення діти із Запоріжжя не можуть ходити: В МОЗ заспокоюють, що все нормально (відео)

Страшний біль дітки відчули після введення індійської вакцини АКДП - від кашлюка, дифтерії та правця - в дитячих дошкільних установах.

Діти навіть не могли ходити від болю в нозі, куди було зроблено укол. Фото: Polynet.

Коментуючи звернення батьків дітей із Запоріжжя, які після щеплень не можуть ходити, в прес-центрі Міністерства охорони здоров’я повідомили, що вакцинація, як і застосування інших медичних препаратів, може викликати больові наслідки, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

«Пішла дитина до дитячого садочку. Там їй зробили щеплення в ногу. І вже ввечері дитина скаржиться, що у неї болить ніжка. Далі починає підійматися температура. Хлопчику все важче і важче наступати на вражену ногу. Переміщатися може лише тоді, коли ми його носимо на руках. Коли несеш, дитина починає скаржитися на біль. Даємо знеболюючий препарат. Вже зранку знову скарги на біль», - заявив батько п’ятирічного хлопчика, якому зробили загальне щеплення АКДП, Василь Бушаров.

При цьому чоловік додав, що кожна дитина, якій зробили таку ж саму вакцинацію, на наступний день не прийшла до садочку.

«Зателефонували до свого педіатра. Лікар каже, що це така вакцина, яка у 80% випадків викликає страшний біль, який триває від двох до трьох діб», - додав занепокоєний батько.

В той самий час у МОЗ заспокоюють, що це така реакція на нову вакцину, і що нібито це нормально і за кілька днів все пройде.

Лякаючий прогноз вчених: Пилові бурі стають частішими в Європі, але далі буде гірше

субота, 27 квітень 2024, 6:30

Згідно з даними ООН, піщані та пилові бурі стають "все більш частими та сильними" у багатьох частинах земної кулі. У першу чергу від них страждають пустельні та степові регіони планети. Наприклад, на Великих рівнинах Америки кількість таких подій подво...

Належить до дуже рідкісного типу клинків тисячолітньої давнини: Науковці розгадали загадку "Іспанського Екскалібуру"

субота, 27 квітень 2024, 6:15

Дослідники нарешті розгадали таємницю унікального меча, виявленого в Іспанії три десятки років тому. . Фахівці назвали його «Екскалібур» через розташування, в котрому старовинний клінок був знайдений, бо нагадує кельтську легенду короля Артура. . Ар...