Піжама-паті і не тільки, або Як навчають дітей у школах Нідерландів (фото)

Бану Хамраєва із Дніпра 5 років тому разом із чоловіком та дітьми - 6-річним Платоном та 9-річним Левом - переїхала в Амстердам, повідомляють Патріоти України.

"Чоловік працював програмістом в голандській компанії у Києві. Спочатку поїхав на двомісячне стажування в офіс, що знаходиться в Амстердамі. Через рік його перевели туди на постійне місце роботи, - розповідає Бану Хамраєва. - Переїжджали із двома маленькими дітьми, тож перше, що вразило — дитсадки. Тут вони дуже дорогі. Віддати дитину для батьків, які працюють цілий день, коштує від 800 до 900 євро в місяць. Ми віддали молодшого сина у садочок, який працює три години на день. Платили 140 євро в місяць за чотири дні в тиждень. Сюди брали дітей-іноземців, щоб вони вивчили ключові слова перед школою — їсти, пити, в туалет".

Старшого, а потім і молодшого сина українка віддавала у спеціальну школу для дітей-іноземців. Там діти вивчають нідерландську мову перед звичайною школою. У ній можна навчатитися не довше року.

"Зараз обоє синів вчаться у зичайній школі. - розповідає Бану. - Їм безкоштовно видають книги, зошити, олівці, стирачки. Сама жодного разу нічого не купувала. Із класу четвертого дозволяють дітям писати ручками. Тоді кожен може приринести свою і нею по хвалитися. Гарної каліграфії ні у кого не вимагають. Головне — правильно писати літери, бути грамотним. Цікаво, що навіть, якщо дитина хворіє, повинна іти в школу. Неважливо грипом, лишаєм чи вітрянкою".

"Дітей чатсо возять на екскурсії, влаштовують ігри, наприклад із водних пістолетів. Найбільше запамяталося піжама-паті. Директор у костюмі тигра з капішоном та учителі в піжамах зранку зустрічали так само одягнених дітей".

Джерело: Gazeta.ua

"Смерть режиму!" У Росії школярка отримала 3,5 року колонії за напис на гаражі

п’ятниця, 26 квітень 2024, 4:15

У Росії десятикласницю з Чити засудили до 3,5 року колонії за напис на гаражі. Про це у четвер, 25 квітня, повідомив російський незалежний ТГ-канал Astra. . Військовий суд визнав винними відразу за кількома статтями 19-річного Олександра Сніжкова і 1...

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...