"По улицам бродила огромная горилла": З Лондонського зоопарку втік самець мавпи (фото)

​Співробітникам поліції знадобилося близько години, щоб зловити втікача - самця горили на прізвисько Кумбука - і повернути у вольєр.

У Лондонському зоопарку самець горили вирвався на свободу. Фото: Твіттер.

У четвер, 13 жовтня, з лондонського зоопарку втекла горила. 18-річний самець зростом 2 метри 14 сантиметрів і вагою понад 184 кілограм зумів розбити скляну стіну свого вольєра і вирвався на свободу. Співробітникам поліції знадобилося близько години, щоб зловити втікача Кумбуку, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Горилу приспали за допомогою дротика з транквілізатором, після чого помістили в клітку. «Інцидент вичерпано», - повідомили правоохоронці.

Адміністрація зоопарку через деякий час повідомила, що Кумбука прокинувся і почувається добре. Він заспокоївся і більше не проявляє ознак агресії.

Інцидент стався близько 17:00 за Гринвічем (19:00 за київським часом). Численним відвідувачам Риджентс-парку довелося ховатися в різних укриттях, поки Кумбука перебував на свободі.

Як розповідають очевидці, подія, що трапилася, нагадала їм кадри з «Парку Юрського періоду». Проте, багато хто не усвідомив реальної небезпеки і того, що відбувається. Деякі висовувалися з укриттів і кричали на Кумбуку, коли він з'являвся поруч, дражнили його. Інші прагнули сфотографувати горилу, що також не викликало у тварини захоплення.

Прибулі поліцейські були озброєні. Над Риджентс-парком кружляли вертольоти, відстежуючи пересування втікача.

Врятувати не вдалося: У Луцьку через отруєння невідомою речовиною помер 2-річний хлопчик

п’ятниця, 3 травень 2024, 17:30

Правоохоронці розслідують смерть дворічної дитини у Луцьку. Попередньо відомо, що хлопчик помер він отруєння невідомою речовиною, передають Патріоти України. Що відомо про смерть дитини. Так, інформація про смерть 2-річного хлопчика у Луцьку надійшла п...

Залізна завіса закривається: У Росії чиновникам остаточно забороняють виїзд за кордон

п’ятниця, 3 травень 2024, 16:49

У Росії чиновникам остаточно забороняють виїздити за кордон через страх перед витоком державних таємниць. Усі закордонні поїздки чиновників мають бути попередньо узгоджені, і обмеження стосуються не тільки країн, які вважаються недружніми до Росії, але...