Податок на нерухомість: Біженцям нагадають про покинуте на Донбасі житло

Захистити майно біженців урядовці не в змозі, а гроші за нього з людей візьмуть.

"Нерухомість" Донбаса. Фото: segodnya.ua28 липня Кирило Сазонов прокоментував рішення українських властей стягувати податок на нерухомість навіть з тих, хто кинув своє житло на територіях, контрольованих сепаратистами Донбасу, повідомляють Патріоти України.

Фактично, питання зводиться до формальності. Оскільки ці люди все ще є громадянами України, вони зобов'язані платити податки. Донбасі також юридично залишається територією нашої країни – значить, знаходиться там нерухомість все ще належить її власникам, і її необхідно брати до уваги при оподаткуванні. Як зазначає Сазонов, це просте рішення влади, як завжди, геніально.

Однак чому б їм не зробити виняток для людей, які давно реально не володіють цією власністю, тим більше, якщо після чергового обстрілу бойовиків, вона вже, можливо, і не існує. А якщо і існує – коли вони зможу повернутися жити в ній? На думку блогера, дивно і те, що стягувати податок на нерухомість буде українська влада з цих людей, однак проконтролювати, в якому реально стані ці квартири і будинки, а також захистити їх приватну власність, вони не в змозі.

Кому війна, а кому...: У Львові затримали військового, який за хабар обіцяв відправити мобілізованого в тил

середа, 24 квітень 2024, 16:30

Працівники ДБР у співпраці з СБУ затримали військовослужбовця територіального управління Військової служби правопорядку ЗСУ на Львівщині, який вимагав у мобілізованого 3 тисяч доларів за допомогу в переведенні його у тилову частину, передають Патріоти...

Не хотів отримувати російське громадянство : 88-річний дідусь самотужки вийшов з окупованої частини Донеччини

середа, 24 квітень 2024, 15:50

88-річний мешканець селища Очеретине Донецької області Іван Якович зміг самостійно вибратися з окупації. Росіяни забрали у чоловіка український паспорт, щоб замінити його на російський, передають Патріоти України. Як розповів очільник Донецької обласн...