Покарання для зрадника: На Хмельниччині засудили майора, який намагався втекти на літаку у Росію

Військовослужбовця однієї з військових частин, який умисно передав представникам РФ відомості з державною таємницею, засуджено до 12 років позбавлення волі.

Ілюстрація:styknews.infoВійськовослужбовця з Хмельниччини за державну зраду засуджено до 12 років позбавлення волі.Старокостянтинівським районним судом Хмельницької області розглянуто кримінальне провадження за обвинуваченням військовослужбовця однієї з військових частин за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада). Про це повідомляє прес-служба ГПУ, передають Патріоти України.

Доведено, що майор, діючи умисно, передав представникам Російської Федерації відомості з державною таємницею, а саме: повну інформацію про план польоту військового літака-розвідника, що дало змогу іноземній державі спланувати заходи з протидії та зменшити результативність виконання спеціального завдання.

Окрім того, під час виконання спеціального польоту обвинувачений відмовився виконувати законну вимогу штурмана екіпажу в скеруванні літака по запланованому курсу і ухилився від маршруту. Порушивши режим "мовчання", намагався встановити контакт з невідомими особами і направив літак до лінії державного кордону з Російською Федерацією.

Без будь-якої можливості самостійно дістатись до аеродромів на території країни-агресора вимушений був здійснити посадку літака на заплановану лінію польоту. Суд врахував всі обставини і визнав зловмисника винним у державній зраді. Рішенням суду його позбавлено волі строком на 12 років з позбавленням військового звання "майор".

Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...

Раніше був на фронті: У Волинському ТЦК розповіли про стан військового, якого ножем поранив цивільний

четвер, 28 березень 2024, 10:56

Працівник ТЦК та СП, якого у Нововолинську під час виконання службових обов'язків вдарив ножем місцевий житель, раніше воював. Про це повідомили на сторінці Волинського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, передають ...