Поховані таємно: У Підмосков'ї знайшли могили російських офіцерів, загиблих в Сирії (фото)

Про ці смерті Міноборони РФ не повідомляло.

Група незалежних розслідувачів збройних конфліктів Conflict Intelligence Team (CIT) опублікувала доповідь, присвячену загиблим в Сирії військовослужбовцям. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на сайт "Секретні втрати сил спеціальних операцій".

За даними авторів, протягом року на кладовищі в підмосковному Солнечногорську були поховані два офіцера підрозділу Сил спеціальних операцій ЗС Росії - капітани Олег Архірєєв і Максим Сороченко, пише DW, підкреслюючи, що Міністерство оборони Росії не повідомляло про їх смерті.


Відзначається, що військовослужбовці поховані в окремому районі кладовища, де знаходяться могили загиблих бійців Сил спеціальних операцій з Солнечногорска. У місті також знаходиться центр спеціального призначення «Сенеж» - одного з двох підрозділів ССО.

Інформацію про загибель офіцерів підтвердили родичі і товариші по службі військових. Офіційно обставини їх смерті не розкриваються. Відзначається, що капітан Максим Сороченко помер 19 листопада 2015 року, в той же день, що і солдат Федір Журавльов, чию загибель офіційно підтвердила російська влада.

За даними CIT, на одному з офіційних заходів вдовам загиблих військових, серед яких була як вдова Федора Журавльова, так і вдова Максима Сороченка, були вручені ключі від автомобілів.

Поруч з могилами Архірєєва Олега і Сороченка Максима знаходиться також могила ще одного бійця Сил спеціальних операцій: Суслова Сергія Борисовича, йдеться в доповіді.

"Як і більшість загиблих російських військових в Сирії, Суслов Сергій нагороджений орденом мужності посмертно. Однак загинув він 14 червня 2014 року, коли ще навіть не почалося перекидання російських військ до Сирії, а участь російських військ у війні на Донбасі тільки почала проявлятися. Де саме загинув капітан Суслов Сергій Борисович нам ще належить встановити", - пишуть автори.

Офіційно підтверджена загибель в Сирії 20 російських військовослужбовців.

Ринок готовий до дива повітряного відпочинку та мандрівок: В США почали продавати одномісні електролітаки. Власникам для аолтотів ліцензії не потрібні

п’ятниця, 17 травень 2024, 3:25

Компанія Pivotal планує з липня розпочати постачання свого eVTOL-літака Helix вартістю від 190 тисяч доларів. Для керування таким літаком не потрібна ліцензія. . Хоча перший комерційний продаж Helix відбувся в жовтні минулого року, досі літаки випробо...

Ексгравець Арсенала заявив, що український футболіст може стати найкращим вінгером АПЛ

четвер, 16 травень 2024, 23:29

На думку Гаеля Кліші, перші півтора року українця в «Челсі» виявилися складними, зокрема й через ситуацію в його рідній країні, передають Патріоти України. Колишній захисник Арсенала вважає, що у Мудрика є всі якості, щоб стати найкращим вінгером АПЛ у...