Покращення не буде: Журналісти про те, як змінилося життя в Ялті після окупації Криму РФ (фото)

Міграційні карти, майже повна відсутність європейців... Подешевшали тільки автівки, все інше подорожчало.

Початок туристичного сезону. Судак. Фото: unn.com.uaНещодавно журналісти відвідали окупований РФ Крим та поспілкувалися з місцевими жителями. Вони вияснили, що після анексії на півострові збільшилася кількість автівок. З Росії до Криму протягом останніх двох років було завезено багато китайських та японських автомобілів, що мають руль з правої сторони. Власник маршрутки зазначив, що після окупації в Криму подешевшали тільки автівки та газ. Все інше подорожчало. Більшість товарів постачається на півострів з Росії через пороми та літаки, пишуть Патріоти України.

Під час прогулянки Ялтою журналісти побачили об'яви з щоденними рейсами до "ДНР". Журналісти зазначили, що поїздка на маршрутці до Ялти обійшлася їм в 400 рублів. Морська екскурсія на двоповерховому човні коштує також 400 рублів. Таксисти возять пасажирів до старого міста за 300 рублів. За словами місцевих жителів, власники українських паспортів, що проживають у Криму, вимушені раз на три місяці залишати півострів через закон окупаційної влади. З приводу цього тут з'явився бізнес щодо оформлення міграційних карт. Одне таке оформлення коштує 900 рублів.

Співробітники одного з місцевих кафе зазначили, що бабусі на набережній, які здавали кімнати в 100 метрах від моря з євроремонтом, сидять на колишніх місцях та пропонують ті ж самі приміщення. За словами одного з барменів судна, останнім часом у Ялті поменшало туристів. Він зазначив, що до Криму відпочити приїжджають переважно тільки росіяни, а українців та європейців тут дуже рідко можна зустріти.

Шахраї використали соліста гурту ТІК Віктора Бронюка для того щоб ошукати українців

четвер, 2 травень 2024, 2:35

Соліст гурту ТІК Віктор Бронюк заявив, що став жертвою шахраїв. Про це він написав на своїй сторінці в Instagram. . За його словами, невідомі отримали доступ до його особистого Telegram-акаунту. Вони скористалися великою кількістю його прихильників і...

Мовний омбудсмен Кремінь розповів, у скількох школах України досі вивчають російську як окремий предмет

середа, 1 травень 2024, 23:32

Мовний омбудсмен Тарас Кремінь опублікував звіт за 2023 рік щодо дотримання мовного закону у різних сферах діяльності. Згідно з ним, в Україні залишилося три школи, в яких російську мову викладають як окремий предмет. Водночас 20% дошкільнят не розумію...