Поліція на Вінниччині затримала чоловіка, який втікаючи, кинув у правоохоронців гранату (фото, відео)

Від вибуху постраждав поліцейський. Зловмисника вдалося затримати, ним виявився 42-річний місцевий житель, раніше судимий за крадіжку.

Затриманий зловмисник зараз у СІЗО. Фото:прес-служба ГУ НП у Вінницькій області

В селі Флорино Вінницької області під час затримання зловмисник кинув у правоохоронців гранату. Спочатку чоловік погрожував людям на залізничній станції. Коли на місце події приїхала поліція, він почав тікати в сторону лісу. Під час погоні кинув в правоохоронців гранату. Про це розповіли в прес-службі Нацполіції регіону, зазначають Патріоти України.

"8 липня поліцейські отримали повідомлення, що на залізничній станції в селі Флорино Бершадського району невідомий погрожує людям гранатою. На місце негайно прибули співробітники сектору реагування патрульної поліції. Під час затримання зловмисник кинув у бік поліцейських гранату. У результаті травми отримав один правоохоронець", - йдеться в повідомленні.

Поліцейський із закритою черепно-мозковою травмою та струсом головного мозку потрапив до неврологічного відділення районної лікарні, його стан - середнього ступеня важкості. Зловмисника вдалося затримати, ним виявився 42-річний місцевий житель, раніше судимий за крадіжку.

"Під час огляду місця події працівники вибухотехнічної служби поліції та кінологи вилучили залишки гранати, важіль до запалу від гранати УЗРГМ-2 та пластид вагою майже100 грамів. Речові докази направлені на експертизу. Поліцейські з'ясовують походження вибухівки та з якою метою її придбали", - додали правоохоронці.

Зловмисник перебуває в СІЗО. Його дії оцінили, як посягання на життя співробітника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця. Чоловікові загрожує позбавлення волі на термін від 9 до 15 років або довічне позбавлення волі.

"Люди занадто розслабились": Росіянин, який воює за Україну, розповів, що його розчаровує у цивільних українцях

четвер, 28 березень 2024, 19:28

Росіянин, який від 2014 року воює за Україну, боєць 3 штурмової бригади "Барсік" розповів, що українцям потрібно знову стати єдиним цілим, як це було 2022 року, щоб перемогти Росію, передають Патріоти України. "Барсік" наголосив, що на початку війни ук...

Тато чи мама? Вчені пояснили, від кого діти успадковують розумові здібності

четвер, 28 березень 2024, 18:30

Інтелект, як і інші здібності дитини визначається спадковими факторами та неспадковими факторами. Як стверджують вчені інтелект - це лише на 40–60% спадковість, решта залежить від впливу середовища. Науковців давно цікавило питання, хто в цих відсотках...