Поліція затримала бойовика "Востоку", що "воював" на "промці"

Для "своїх" він був просто "гарматним м'ясом".

Бандформування "Восток". Фото: expres.ua

Правоохоронці затримали учасника бандформування «Восток». Про це повідомляє відділ комунікації поліції Донецької області, передають Патріоти України.

45-річний житель Костянтинівського району приїхав до окупованого Донецьку в листопаді 2014 року. На під'їзді до міста, під час перевірки на блок-пості «ДНР» в Ясинуватій, бойовики всіх чоловіків вивели з автобуса і запропонували вступити у свої ряди. Костянтиновець був єдиним, хто погодився.

В окупованому Донецьку новобранцеві видали автомат і поставили охороняти базу «Сходу», він ніс службу на блок-пості. За це обіцяли платити 2,5 тисячі гривень. Але все пішло не так, як розраховував найманець.

Буквально відразу його в числі 15 осіб перекинули на вогневий рубіж. По всій лінії фронту від донецького аеропорту до промзони в цей час йшли запеклі бої, кіборги героїчно відстоювали те, що залишилося від ДАП, терористи не припиняли наступ, кидаючи в бій живу силу, переважно з числа місцевих жителів, одурманених пропагандою.

«Гарматного м'яса» не вистачало, тому на передову відправляли всіх. Пішов і костянтиновець, у якого були проблеми з легенями, і 60-річний донеччанин з позивним «Дід». Гарнізон поселили в двоповерховому будинку на околиці.

– Нас з Дідом та іншими відправили до Грузина, це командир «Сходу», який командував на промзоні. Привезли в бункер, обгороджений парканами, ми повинні були тримати оборону, дивитися, щоб до нашого об'єкту ніхто не наближався, і повідомляти командуванню, – розповідає бойовик.

Через кілька днів впала диспетчерська вежа, і терористи посилили наступ на Авдіївку. Місто розстрілювали з «градів», цілеспрямовано перебили всі комунікації життєзабезпечення, били по заводу, школах та будинках мирних жителів.

Під час одного з боїв бойовика контузило, а після лікування в шпиталі він вирішив не повертатися до бандформування. Кілька місяців прожив у Донецьку, але зрозумів, що майбутнього немає. Чоловік повернувся в Костянтинівку, де влаштувався на місцеве підприємство, думаючи, що про кримінальне минуле ніхто не дізнається.

Проте в ході контррозвідувальної роботи співробітники Костянтинівського відділення поліції зібрали докази щодо його причетності до незаконних збройних формуваннь, і він буде притягнутий до кримінальної відповідальності.

Ще один колишній бойовик, який ховався під виглядом мирного жителя, виявлений в селищі Новолуганське, де вже два тижні працює спецгрупа поліції. 24-річний житель Новолуганського приєднався до бойовиків в червні 2014 року. Він ніс "службу" на блокпості, розташованого поблизу с. Луганське, тоді ще Артемівського району, де здійснював незаконний огляд автотранспорту та громадян. "Новобранець" забезпечував збройний захист блокпоста з автоматом Калашникова в руках.

Але вже через два тижні бойовик став свідком того, як зброєю, яку він одержував на чергування, били прикладом по голові ні в чому не винних мирних громадян. Ось тоді він зрозумів, що помилився з вибором "професії" і покинув терористів.

Аналогічна біографія і у 27-річного жителя Лиману, який у травні 2014 чергував на блокпості на перехресті автодоріг Червоний Лиман Сіверський-Ямпіль-Крива Лука. За всіма фактами відкрито кримінальні провадження за попередньою кваліфікацією за ч. 2 ст. 260 «Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань» Кримінального кодексу України. Колишнім бойовикам загрожує до 8 років позбавлення волі.

"Літній сеньйор просто спить?": Бразилійка привезла в інвалідному візочку до банку труп, на котрого намагалась оформити кредит

п’ятниця, 19 квітень 2024, 4:15

У вівторок, 16 квітня, в Ріо-де-Жанейро жінка принесла в банк труп літнього чоловіка, щоб спробувати отримати кредит. Про це повідомляє бразильський телеканал TV Globo. . Зокрема, Еріка де Соуза Вієйра Нунес хотіла отримати кредит у розмірі 17 000 ре...

Посол розповів, як змінилося ставлення Ізраїлю до українських біженців за останні два роки

п’ятниця, 19 квітень 2024, 1:45

Ізраїль став набагато відкритіший до співпраці з Україною. Українським біженцям надається безпрецедентна допомога, зокрема їм продовжують туристичні візи та дали право на роботу. Про це в інтерв’ю "Главкому" розповів посол України в Ізраїлі Євген Корні...