Політики, артисти, підставні особи: Активісти розповіли про власників елітних забудов у парку "Голосіївський"

Межі національного парку "Голосіївський" досі не визначили. У 2016 році парк провів тендер на створення проекту.

Біличанський ліс. Ілюстрація:http://pryroda.in.ua/

Громадські активісти назвали власників елітних забудов та розкрили схеми привласнення ділянок Національного природного парку "Голосіївський": урочище Бичок, Теремки, Біличанський ліс. Про це на прес-конференції розповіла представниця громадського руху "Чесно" Ірина Федорів, повідомляють Патріоти України з посиланням на Gazeta.ua.

"Представники селищних рад разом з депутатом Ірпінської ради Валерієм Пєшим поділили сотні гектарів лісу. Право власності оформлювали на підставних осіб - студентів з різних областей України. Вони продавали свої ксерокопії паспортів та ідентифікаційний код за 200 гривень. Лише в одному Коцюбинському роздерибанили 501 ділянку Біличанського лісу.

Це - 501 акт. Після цього проходило оформлення довіреностей на інших підставних осіб. Зокрема, Гургена Степаняна, Владислава Євстефєєва, Валерія Пєшого та колишнього депутата облради, екс-"регіонала" Вадима Башуна. Вони продавали ділянки політикам і артистам", - розповіла Ірина Федорів.

Ділянки, що входять до Голосіївського парку розпродали. Власниками стали лідер музичного гурту "Друга ріка" Валерій Харчишин, депутат Коцюбинської селищної ради Владислав Євстефєєв та Лариса Прокопенко - сестра "діамантового" прокурора Олександра Корнійця (екс-зампрокурора Київської області). Єдиний, хто встиг побудуватися на скандальній земельній ділянці, - президент спортклубу "Пересвіт" Андрій Старовойт.

Зараз із власниками скандальних ділянок судиться прокуратура Київської області. У судах перебуває близько 200 справ.

"Усі стосуються повернення ділянок у власність парку. За деякими ділянками ми добилися визнати договір недійсним у Господарському суді Києва. Але місяць тому Апеляційний суд те рішення скасував. Парк Голосіївський і прокуратура Київщини подали касаційні скарги", - розповіла юрист Національного природного парку Голосіївський Катерина Ракитянська.

Межі національного парку "Голосіївський" досі не визначили. 2016 року парк провів тендер на створення проекту.

Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...

Раніше був на фронті: У Волинському ТЦК розповіли про стан військового, якого ножем поранив цивільний

четвер, 28 березень 2024, 10:56

Працівник ТЦК та СП, якого у Нововолинську під час виконання службових обов'язків вдарив ножем місцевий житель, раніше воював. Про це повідомили на сторінці Волинського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, передають ...