Померти на один день: У Південній Кореї людей закривають у домовинах, аби "звільнити" від бід

У країні проводять незвичайний експеримент в зв'язку з гострою проблемою - зростанням самогубств.

У Південній Кореї проводять незвичайний експеримент в зв'язку з гострою проблемою - зростанням самогубств. Фото: Agence VU.

У Південній Кореї людей з суїцидальними нахилами закривають в домовинах в рамках химерного експерименту під назвою «Досвід смерті». У країні стоїть гостра проблема з кількістю самогубств - щодня близько 40 осіб зводять рахунки з життям. Про це розповідають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Молодь все частіше скаржиться на відчуття тиску нинішнього стрімкого ритму в житті, в той же час більш літнє покоління пригнічують зростаючі фінансові витрати.

Школа «досвіду смерті» своїм експериментом хоче показати своїм депресивним підопічним наскільки життя безцінне і прекрасне, а смерть - це не вихід.

Під час експерименту 'пацієнти' підписують фальшивий заповіт, після чого їх закривають в труні, супроводжуючи все похоронною процесією. У Сеулі даний вид послуг на підйомі.

Сидячи між рядами трун, з ручками і папером 'студенти' слухають лекцію керівника центру, колишнього співробітника похоронної компанії Чжон Ен Муна. Він намагається кожному пояснити, що всі складнощі, з якими стикається сучасна людина, це частина життя. Що всі проблеми, які виникають в житті, вирішуються, просто потрібно змінити до них своє ставлення.

Більшість слухачів - це студенти і підлітки, яким складно впоратися з тиском іспитів, вимогами батьків, складнощами початку самостійного життя окремо від дому.

Потім "слухачів" лекції закривають в труні як мінімум на 10 хвилин. Але і цього часу більшості вистачає, щоб подивитися на свою складну ситуацію з точки зору стороннього спостерігача.

Після перебування в труні багато говорять, що вони відчувають "оновлення" і "звільнення" від своїх бід. Після кожного заняття всі запам'ятовують слова Чон Ен Муна: «Ви відчули, що таке смерть, але ви живі, і ви повинні боротися!»

Причин такої сумної ситуації в країні багато. Лише кілька десятиліть тому Південна Корея була однією з найбідніших держав у світі, сьогодні це 12-та найбільша економіка в світі.

Але за різкий фінансовий бум довелося заплатити досить високу ціну. Різкий перехід від колективізму до індивідуалізму, дезінтеграція традиційної сім'ї привели безліч людей до почуття ізоляції і самотності.

Відповідно до даних Національної служби статистики більше третини населення країни, як і раніше вважає, що вони повинні надавати фінансову підтримку літнім родичам. І в той же час більшість населення похилого віку Південної Кореї відчуває себе тягарем для молодих. Все це призводить до дуже сумної картині - в Південній Кореї самогубство літньої людини ймовірніше в чотири рази, ніж в будь-якій іншій країні світу.

Відповідно до інформації Всесвітньої організації охорони здоров'я в Південній Кореї нараховується 28,9 самогубств на кожні 100 000 осіб. Більше тільки в південноамериканській країні Гайана: 44,2 самогубств на кожні 100 000 осіб.

В Україні можуть різко змінити розмір пенсій: Стало відомо, чого чекати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 5:58

В Україні - найнижчий пенсійний вік в Європі. Це єдина перевага нашої пенсійної системи, яка частково пояснює і її проблеми. Зараз на пенсії у середньому українець може отримувати менше ніж 30% від своєї зарплати. Це критично низький показник, передают...

"Літній сеньйор просто спить?": Бразилійка привезла в інвалідному візочку до банку труп, на котрого намагалась оформити кредит

п’ятниця, 19 квітень 2024, 4:15

У вівторок, 16 квітня, в Ріо-де-Жанейро жінка принесла в банк труп літнього чоловіка, щоб спробувати отримати кредит. Про це повідомляє бразильський телеканал TV Globo. . Зокрема, Еріка де Соуза Вієйра Нунес хотіла отримати кредит у розмірі 17 000 ре...