Поради експертів, або Як вибрати зубну щітку

Звичайна, чи ультразвукова? Не знаєте, яку краще обрати? Експерти дають корисні рекомендації.

Неправильно підібрана зубна щітка може пошкодити порожнину рота. Для правильного вибору потрібно враховувати наявність хвороб, стан порожнини, викривленість зубів, тощо. Про це пише 24 Канал, передають Патріоти України.
Зубна щітка повинна мати невелику голівку. Це дозволить добре очистити кутні зуби.

Експерти рекомендують вибирати зубну щітку середньої жорсткості. М'яка щітка недостатньо ретельно і ефективно очищає зуби. А зубна щітка з жорсткою щетиною може пошкодити ясна, емаль і слизову порожнини рота.

Ручка повинна мати гумові вставки, які перешкоджають ковзанню в руці, і особливий вигин зі стоншенням для зменшення тиску на ясна.

Можна також використовувати електричну зубну щітку. Однак постійно нею користуватися не варто, інакше можна пошкодити зубну емаль.

Ще є ультразвукові щітки, вони можуть прибрати наліт у складнодоступних місцях. Такі щітки добре використовувати при наявності брекетів, пародонтозу, а також при чутливих зубах. Вони не підійдуть людям з онкозахворюваннями, проблемами з психікою, серцево-судинними хворобами.
Ідеально підібрати зубну щітку допоможе стоматолог.
Змінювати зубну щітку необхідно раз на три місяці. Купуйте нову після перенесених інфекційних хвороб.

Після чищення зубів ретельно помийте щітку під проточною водою. Зберігайте в склянці головкою догори.

Джерело: 24 канал

"Є просто люди, які втекли": У Зеленського пояснили посилення роботи консульств за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:59

Не існує ніякого "Варшавського майдану", а просто є люди, які втекли з країни, що воює, а тепер намагаються протестними акціями "відстоювати свої права", забувши про свої обов'язки. Про це заявив радник очільника ОП Михайло Подоляк, пише "24 Канал", пе...

В Україні штрафи за порушення правил військового обліку мають намір підвищити в рази: Чого чекати

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:55

В Україні статтями 210 та 210-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП) передбачено відповідальність за порушення призовниками, військовозобов'язаними, резервістами правил військового обліку (зокрема за те, що не став вчасно на облік...