"Пораненого побратима несли на ношах. Почався обстріл, і він зіскочив та побіг сам з осколками в ногах" - боєць АТО

Боєць УДА розповів, як його батальйон воював з окупантами у Водяному та Широкиному.

Сергій Москаленко родом з Одеси. У 2014 році був мобілізований до ЗСУ, воював в складі 80-ї аеромобільної бригади. Після демобілізації вступив в УДА, повернувся в АТО.

Бойовики ОРДЛО продовжують обстрілювати села Водяне та Широкине Донецької області забороненими Мінськими угодами "Градами", мінометами та ствольною артилерією. Про це Gazeta.ua розповів боєць 8-го окремого батальйону Української добровольчої армії Сергій Москаленко з позивним "Москаль", зазначають Патріоти України.

2015-го більша частина Широкиного була під ворожим контролем. Обстріли були чи не щодня. Тепер інтенсивність зменшилася. Тоді 8-ий батальйон УДА утримував позиції у селі разом із добровольчим батальйоном "Донбас".

"Мене з побратимом поранили в Широкиному, коли були на 3-му поверсі будинку. Мене знесли на ношах і повернулись за ним. Коли зносили по сходах, почався обстріл. Поряд вибухнув 152-мм снаряд. Це потужна річ. Він зіскочив з нош і побіг сам, аби швидше було. Ліг поряд із диваном, де я лежав. Хоч у ногах осколки були і залишились досі. Та й у мене свої", - згадує Москаленко.

За його словами, якось минулого місяця село Водяне цілий день обстрілювали з систем залпового вогню "Град", ствольної артилерії і мінометів.

"Їм кремлівські куратори за це зарплату платять. От і треба постріляти для звітності. Зазвичай буває по 2-3 прильоти - і заспокоїлись. Бояться нас або не розуміють. Швидше за все, друге. У них є мотивовані добровольці, які не відступають. Але їх небагато", - каже "Москаль".

Триває позиційна війна, каже він. Обидві сторони знають, де знаходяться ворожі позиції.

"Тому й проводять ротації. Аби сторони тишком між собою не домовились, щоб один по одному не попадати. На війні всяке буває. 2014-го на фронті справжні "бутерброди" були. Наприклад, тут наш блокпост, далі по дорозі в бік кордону їхній, а потім - знову наш. Бойова обстановка стрімко змінювалась. Можна було один наш блокпост проїхати, на іншому в полон попасти. Так двоє наших хлопців і попали", - розповів він.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

В Україні очікується зміна погоди на вихідних: Синоптики озвучили детальний прогноз

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:24

На вихідних в Україні нарешті відступлять заморозки й почне поступово теплішати. Так, в областях температура повітря в денні години зросте до +17+24 градусів, передають Патріоти України. Як свідчать дані Укргідрометцентру, у більшості областей очікуєт...