Порошенко прочитав дітям-дошколятам вірш про "зелених чоловічків" (відео)

На відкритті дитсадка Президент продекламував вірш українського поета Володимира Сосюри

Порошенко на відкритті дитсадка. Фото: прес-слуюба Президента України

13 вересня Президент України на урочистому відкритті дитсадку під Дніпром продекламував вірш Сосюри про "зелених чоловічків". Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на "112 Україна".

Петро Порошенко закликав дітей любити Україну та українську мову. Він прочитав вірш Володимира Сосюри "Любіть Україну". Після цього Президент процитував ще одну строфу поета, спитавши: "Звідки Сосюра міг знати про "зелених чоловічків"?".

"В грому канонад, що розвіяли в прах
чужинців в зелених мундирах,
в багнетах, що в тьмі пробивали нам шлях
до весен і світлих, і щирих", - продекламував Порошенко відомий вірш поета, який народився у Дебальцеве (наразі окуповане ворогом).

Також Порошенко додав, що українці обов'язково переможуть, та звільнять окуповані частини Батьківщини. Президент побажав дітям щастя у найкращій в світі державі - Україні. "Слава Україні!", - закінчив Президент свій виступ.

В Україні від 1 травня набувають чинності важливі зміни до ПДР: Що треба знати водіям

неділя, 28 квітень 2024, 12:30

В Україні набувають чинності нові положення Правил дорожнього руху. Згідно з ними, ближнє світло фар за містом залишається обов’язковим і після 1 травня. Відповідні зміни до ПДР були внесені постановою Кабміну №1105 від 20 жовтня 2023 року, передають ...

Щось готується? ПВК "Вагнер" скуповує в Узбекистані вантажні Іл-76 та переганяє до Африки

неділя, 28 квітень 2024, 12:28

Протягом останніх місяців ПВК "Вагнер" скуповує радянські важкі військово-транспортні літаки Іл-76, які десятки років перебували на зберіганні в Ташкенті, та переганяє їх до Центральноафриканської Республіки. Про це повідомляє Sota, передають Патріоти ...