Посмішка весни: У мережі показали, як в Ужгороді зацвіла сакура (фото)

Світлини цвітіння японської вишні опублікував у соцмережі голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль.

В Ужгороді зацвіла сакура. Фото:Facebook

В Ужгороді розпочалося цвітіння сакур, яких в місті налічується близько двох тисяч. Фотографії цвітіння японської вишні опублікував на своїй сторінці в Facebook глава Закарпатської обласної адміністрації Геннадій Москаль, передають Патріоти України.

Значна частина дерев знаходиться на Православній та Київській набережних, які простяглися вздовж річки Уж. Це найдовша в Європі алея, засаджена сакурами. Цвітіння цих рослин - яскрава подія, яка щороку приваблює в Ужгород тисячі туристів.

Слід зазначити, що сакура була масово висаджена Ужгороді у 1923 році. У той час влада Чехословаччини, до складу якої входило Закарпаття, активно розвивала мікрорайон Галагов, який сьогодні є центром Ужгорода.

Цей район в той час був болотистою місцевістю, багатьом рослинам цей ґрунт не підходив. Саме тому вирішили висаджувати сакуру, яка успішно прижилася в м'якому закарпатському кліматі.

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...