Поспівчуваємо? Вбивця патрульних у Дніпрі поскаржився на утримання в клітці

За словами адвоката обвинуваченого, його підзахисний Олександр Пугачов невдоволений умовами утримання у залі суду під час процесу – у металевій клітці, це "принижує його честь і гідність".

Олександр Пугачов. Фото:https://www.slovoidilo.ua/

Екс-боєць колишнього підрозділу "Торнадо" Олександр Пугачов, який застрелив двох поліцейських у Дніпрі, відмовився давати свідчення у суді. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Радіо свобода.

Пугачов зазначив, що право на відмову давати свідчення у суді передбачає стаття 63 Конституції України.

На судовому засіданні у п'ятницю обвинувачений подав клопотання щодо умов перебування його у залі суду – упродовж двох засідань він перебуває у спеціальній металевій клітці зі склом. За словами адвоката обвинуваченого, його підзахисний невдоволений умовами утримання у залі суду під час процесу – у металевій клітці, це "принижує його честь і гідність". За словами адвоката, таке утримання "суперечить нормам конвенції прав людини" і не дає можливості адвокату спілкуватися з клієнтом.

Судді, порадившись, це клопотання відхилили.

Мати загиблої патрульної поліцейської Ольги Макаренко Надія заявила, що подала позов проти обвинуваченого з вимогою компенсації моральних збитків через загибель її дочки. Вона також зазначила, що домагатиметься довічного ув'язнення для підсудного.

Обвинувачений, як і раніше, провини не визнає. Наступне судове засідання заплановане на 3 березня. Суд розпочне заслуховувати потерпілих.

Продовжив "подвиги": Убив 8 товаришів по службі та пішов на війну - росіянин-рецидивіст в Україні вбив ще п'ятьох військових РФ

неділя, 5 травень 2024, 6:50

Російський військовий Раміль Шамсутдінов, який розстріляв 8 товаришів по службі у 2019 році і відбував покарання, вирушив на війну проти України, де застрелив п'ятьох росіян. . Вбивство, яке нібито намагаються приховати, сталося декілька днів назад. ...

Сумні цифри: Скільки території Україна втратила за останні півроку

неділя, 5 травень 2024, 6:30

Від початку жовтня 2023 року Україна поступилася Росії понад 300 квадратними кілометрами своєї території. За квітень було втрачено понад 80 км2. Такий підрахунок зробили аналітики. "Станом на кінець квітня 2024 року Росія окупувала загалом 17,53% (+0,0...