"Постраждалі" вже скаржаться на рейдерство та "Правий сектор": На Прикарпатті забрали приміщення в УПЦ МП і віддали музичній школі

За словами священнослужителів УПЦ (МП), у захопленні будівлі нібито брали участь представники місцевої влади за сприяння "Правого сектора".

Будівля Домініканського римо-католицького костелу. Фото: Панорама Прикарпаття.

Богородчанська районна рада та райдержадміністрація повернула музичній школі приміщення Домініканського римо-католицького костелу, де нині зосереджується Українська Православна Церква (Московського Патріархату). Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на видання "Панорама Прикарпаття".

В УПЦ (МП) такі дії назвали рейдерством. Як повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ цієї Церкви, 28 вересня, близько 13:00 відбулося нібито силове захоплення будівлі Митрополичих палат. "Близько 30 чоловік зламали двері, розбили вікна та побили віруючих, в тому числі настоятеля храму прот. Володимира Шувара", – йдеться у повідомленні.

За словами священнослужителів УПЦ (МП), у захопленні брали представники місцевої влади за сприяння "Правого сектору". Однак представники поліції заявляють, що жодної протизаконної дії щодо споруди не здійснювалося, а також заперечили факт наявності представників "Правого сектору".

Заперечує побиття вірян і священнослужителя й інша сторона конфлікту. У коментарі виданню "Галицький кореспондент" депутат Святослав Никорович розповів, що районна рада спільно з РДА повернула приміщення музичній школі, оскільки учням та викладачам школи бракує місця для навчання.

Він також спростував інформацію про бійку з "Правим сектором", унаслідок якої постраждали люди. "Абсолютна брехня, ніхто нікому нічого не ламав, можливо це сталося після того. Була штовханина, емоції, священик чогось впав, я не знаю… Із заявою ніхто у лікарню не звертався", – каже депутат.

Голова Богородчанської РДА Франко Єжак, коментуючи повідомлення події навколо храму, теж заявив, що інформація представників Церкви не відповідає дійсності. "Вказана інформація абсолютно не відповідає дійсності, ситуація на місці спокійна, фізичного протистояння немає. Це чергова інформаційна атака російських спецслужб, намагання дестабілізувати ситуацію, використовуючи релігійні почуття людей", – наголосив посадовець.

Довідка: 5 травня 2018 року Богородчанська райдержадміністрація видала розпорядження про припинення договору безоплатного користування будівлею Домініканського римо-католицького костелу, де нині зосереджується УПЦ (МП).

Таке рішення прийняли депутати районної ради ще раніше, 28 квітня, під час сесійного засідання. Православній громаді Богородчанський костел передали ще у 90-х роках минулого століття.

21 серпня представники РДА офіційно звернулися до священнослужителів з проханням звільнити храм. Тим паче, що будівля руйнується, вона недоглянута і в будні постійно зачинена. Однак, в УПЦ (МП) відмовились залишити будівлю добровільно.

"Бавовна" наводить жах? Опитування показало, чого найбільше бояться росіяни

четвер, 25 квітень 2024, 7:25

У першому кварталі 2024 року головними страхами росіян стали диверсії та атаки безпілотників. Занепокоєння громадян також підкріплювалося постійними вибухами у Білгородській області, передають Патріоти України. Це випливає з національного індексу триво...

Удар по шпигунській мережі китайців: Байден підписав закон про заборону в США TikTok. Коли та за яких умов почне діяти

четвер, 25 квітень 2024, 7:15

Президент США Джо Байден у середу, 24 квітня, підписав законопроект, який може призвести до загальнонаціональної заборони TikTok, повідомляє CNN. Це положення було включено до законопроєкту про надання іноземної допомоги Україні, Ізраїлю й Тайваню. Вод...