Потрібен вирок суду: "Ми не можемо їх просто кинути в підвал і вибити з них свідчення" - Бутусов про справу Єфремова та Медяника (відео)

Судові вироки над сепаратистами повинні ґрунтуватися на доведених фактах, вважає журналіст.

Юрій Бутусов. Фото:www.bbcccnn.com.ua

Головний редактор Цензор.НЕТ Юрій Бутусов вважає, що результативність судових процесів над звинуваченими в сепаратизмі екс-регіоналами Олександром Єфремовим і Володимиром Медяником потрібно оцінювати виключно за судовими вироками. Про це Бутусов сказав в ефірі 5 каналу в програмі "Час. Підсумки дня", передають Патріоти України.

"Вони одні з тих, хто підтримував сепаратизм і сприяв російському вторгненню. Питання в тому, що в нас не окуповані території, і ми не можемо їх просто кинути в підвал і вибити з них свідчення. Нам потрібні докази, свідчення і судові вироки. Оцінювати результативність цих процесів я можу виключно за судовими вироками. Вони повинні ґрунтуватися на доведених фактах", - зазначив Бутусов.

Нагадаємо, вранці 30 липня в аеропорту Бориспіль Генпрокуратура затримала Єфремова за підозрою в посяганні на територіальну цілісність України. Підставою для затримання стала наявність обґрунтованих підстав вважати, що з його боку можлива втеча з метою ухилення від кримінальної відповідальності. Увечері того ж дня йому було висунуто підозру.

У лютому 2015 року ГПУ вже затримувала екс-нардепа ПР Єфремова. Пізніше він був заарештований з можливістю виходу під заставу в 3,7 млн грн. Однак екс-регіонал вийшов із СІЗО, оскільки за нього вніс заставу Борис Колесніков. У той же час суд зобов'язав скандального екс-депутата носити електронний браслет.

За даними слідства, висунуті Єфремову звинувачення стосувалися фінансування сепаратистів на Луганщині. Також у ГПУ стверджували, що щодо Єфремова порушено кілька кримінальних проваджень.

1 серпня 2016 року Печерський суд обрав Єфремову запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на 60 діб.

Крім того, на початку серпня 2016 року Медяник був затриманий. Генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що той проходить у рамках справи заарештованого екс-глави фракції Партії регіонів Олександра Єфремова.

"Є чіткі правила, вони дещо змінилися": В Міноборони заявили, що не всі держслужбовці матимуть бронювання

п’ятниця, 3 травень 2024, 19:54

Державні службовці, які є військовозобов’язаними і не мають бронювання, підлягають мобілізації на загальних підставах. Про це сказав речник Міноборони Дмитро Лазуткін в ефірі телемарафону, передають Патріоти України. "Йдеться про те, що ці люди також н...

Можна загадувати бажання: На Великдень у небі над Землею пройде найінтенсивніший зорепад століття

п’ятниця, 3 травень 2024, 18:56

Якщо ви коли-небудь хотіли спостерігати, як уламки комети Галлея перетинають верхні шари атмосфери Землі, цей тиждень - ваш шанс.Метеорний дощ (зорепад) Ета-Аквариди буде найбільш насиченим до 10 травня, а пік шоу припаде на передсвітанковий час 5 трав...