Повернення Донбасу відбудеться до середини 2018 року, - Тука

Російська Федерація явно не бачить ці території в своєму складі.

Георгій Тука. Фото: politobzor.net

Заступник міністра у справах окупованих територій впевнений, що Росія не бачить окуповані території Донбасу у своєму складі. Заступника міністра у справах окупованих територій Гергій Тука вважає, що окуповані території Донбасу Україна поверне під свій контроль наступного року, або максимум до червня 2018 року. Про це він написав у колонці у журналі «Новое время», повідомляють Патріоти України.

"Наразі Росія готова віддати Донбас тільки на своїх умовах. Однак, упевнений, Україні вдасться перейняти ініціативу і реалізувати свій сценарій повернення окупованих територій. Дуже сподіваюся, що це відбудеться вже в наступному році, максимум - до середини 2018 року. Правда, критично важливо зберегти підтримку Європи та Сполучених Штатів", - написав він.

В той же час, як зазначив Тука, останнім часом спостерігається активізація популістських сил у Росії, які наголошують, що необхідно «відгородитись» від Донбасу. Крім того Тука запевнив, що наразі багато факторів вказують на те, що Росія не бачить окуповані території Луганської та Донецької областей у своєму складі. «Є маса фактів, що підтверджують готовність Кремля «здати» Донбас.

Російська Федерація явно не бачить ці території в своєму складі. Одне з найпростіших доказів виявляється при елементарному порівнянні діяльності російських окупантів в Криму і на Донбасі», - написав Тука. Зокрема, мова йде про те, що на Донбасі процвітає мародерство та знищення підприємств.

«Вони фактично прирікають регіон на економічне вимирання. У Криму такого не спостерігається», - підкреслив заступник міністра. В той же час, в окупованому Криму влада РФ навпаки змушує великі підприємства інвестувати в півострів.

«Я оптиміст. Маю велику надію і хочу вірити в те, що у нас, нарешті, настане мир; що ми повернемо і Донбас, і Крим. При цьому, на мій погляд, потрібно сконцентруватися на таких аспектах: боротьба з внутрішнім популізмом, ефективна боротьба з корупцією, військове вирішення конфлікту. Причому саме в такій послідовності», - резюмував Тука.

Що буде, якщо ТЦК не встигнуть за 60 днів обробити заявку на оновлення даних - роз'яснення юриста

понеділок, 29 квітень 2024, 2:35

Відповідно до нового закону про мобілізацію в Україні, чоловікам призовного віку буде потрібно протягом 60 днів уточнити свої облікові дані у Центрах комплектування. Електронне оновлення даних ще не працює. За нинішніх умов ТЦК доведеться ставити на об...

Польща готує нові правила для українців із простроченими документами: Що треба знати

неділя, 28 квітень 2024, 21:25

Усі рішення про тимчасовий захист для громадян України, які перебувають у Польщі, включено до окремого закону, передають Патріоти України. За кілька днів польська влада представлять оновлений варіант цього документа, в якому буде враховано рішення уряд...