​Повернути річки Сибіру по-американськи: Вчені запропонували підірвати Меркурій для більшої вигоди землянам (відео)

Авантюрний план передбачає створення з уламків першої планети від Сонця сфери Дайсона, яка покликана озолотити людство дешевою енергією.

Про ідею популяризаторів науки з каналу PBS Space Time на YouTube повідомляє видання Popular Mechanics. У цьому фантастичному і глобально авантюрному проекті є безліч цікавих моментів, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости. Перш за все, як ці космічні ентузіасти збираються розірвати на шматки небесне тіло. Дослідники пропонують, пробурити в Меркурії свердловину і доставивши до ядра планети вибухівку.

Вибух призведе до утворення безлічі великих осколків, а космічні роботи зберуть їх в складну систему дзеркал, щоб відтворити сферу Дайсона, яка крутитиметься навколо Сонця та збиратимк величезну кількість енергії.

Сфера Дайсона є гіпотетичною астроінженерною спорудою, автором цієї ідеї є американський фізик-теоретик Фрімен Дайсон. Об'єкт являє собою тонку сферичну оболонку великого радіусу, із зіркою в центрі. Будівництво сфери Дайсона дуже складний і тривалий процес, але більшість вчених вважають, що цивілізація з високим рівнем розвитку зможе її створити.

Меркурій - найближча до Сонця планета. Через це тут є колосальні запаси сонячної енергії. На одиницю площі Меркурія показник становить 9,13 кВт / м², в той час, як у Землі він дорівнює 1,36 кВт / м².

В Україні запустили мапу провайдерів, які надають інтернет під час блекаутів

четвер, 25 квітень 2024, 18:59

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров показав мапу провайдерів з усієї України, які працюють під час відключення світла. Мапа показує, чи може провайдер у конкретному будинку дати доступ до інтернету від 4 до 72 годин під час відключен...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...