Пов'язану зі справою Онищенко компанію "Укргазвидобування" спіймали на схемі "відмивання" грошей, - ЗМІ

Сумнівні держзакупівлі компанії розслідували журналісти.

"Укргазвидобування" проводить сумнівні закупівлі. Скріншот

ПАТ "Укргазвидобування", яке пов'язують з корупційною діяльністю втікача-народного депутата групи "Воля народу" Олександра Онищенка, купило 60 пікапів Toyota за 57 млн, без особливих пояснень відкинувши пропозицію більш дешевих Mitsubishi. Про це пишуть "Наші гроші", повідомляють Патріоти України.

Так, 12 січня за результатами тендеру було укладено угоду з ТОВ "Фірма "Алмаз Мотор, ЛТД" на постачання 60 автомобілів Toyota Hilux на 56 млн 990 тис. грн, повідомляється в системі "Прозорро". За даними прес-служби держкомпанії, вже через тиждень замовник отримав перші 23 повнопривідних пікапа з потужними двигунами і гумою підвищеної прохідності за 950 тис. грн за штуку. Автомобілі від підрозділу корпорації "Тойота" в Таїланді призначені для аварійних бригад та інших робіт у віддалених місцевостях.

Отримані пікапи розподілені між "Полтавагазвидобування" - 10, "УГВ-Сервіс" - 10, Управління з переробки газу та газового конденсату - 3. Поставка ще 37 машин очікується. 10 пікапів надійдуть у "Шебелинкагазвидобування", 5 - "Львовгазвидобування", 10 - "Укрбургаз", 5 - "Укргазспецстроймонтаж", 1 - Укрндігаз, 5 - "Укргазпромгеофизика", 1 - ЛІКВО.

При цьому в тендері брали участь три компанії. ТОВ ТД "Автосвіт Миколаїв" пропонувало пікапи Mitsubishi L200 за 865 тис. грн за штуку. Однак пропозицію, дешевше від майбутнього переможця на 5,10 млн грн, відхилили. У протоколі відхилення зазначено, що пропозиція "Автосвіт Миколаїв" не відповідала вимогам документації процедури закупівлі. Однак ніяких подробиць причин відхилення тендерний комітет не оприлюднив.Тому до участі були допущені фірми "Алмаз Мотор, ЛТД" та ТОВ "Виробничо - технічне підприємство" Інжпроект". Обидві фірми вийшли на тендер з пропозицією саме автомобілів Toyota Hilux з різницею 0,008% між собою. При цьому в ході аукціону жоден з учасників не зробив жодного кроку на зниження ціни. Тому пропозиція переможця була дешевше очікуваної ціни тендеру 57 млн грн тільки на 6 тис. грн., або 0,01%. Засновниками дніпровського ТОВ "Фірма "Алмаз Мотор, ЛТД" є Олексій Шох і Олександр Корнієнко.

Австралійські генетики дізналися, чому одні люди хворіють на рак, а інші ні

субота, 20 квітень 2024, 3:25

Рак є серйозним і поширеним захворюванням, що забирає мільйони життів щороку. Але вчені наблизилися ближче до розгадки причин його виникнення і створення нових ліків. В австралійському Університеті Фліндерса група дослідників зробила відкриття в галузі...

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...