Працював на ворога: На Хмельниччині кинули за ґрати військовослужбовця за держзраду

Обвинувачений навмисно передав представникам російської влади відомості про державну таємницю.

Ілюстрація:http://www.segodnya.ua

На Хмельниччині військовий, якого звинувачували у державній зраді, засуджений на 12 років позбавлення волі. Про це повідомила прес-служба Військової прокуратури Західного регіону, передають Патріоти України.

Хмельницький обласний суд переглянув своє рішення про ув'язнення майора однієї з військових частин гарнізону, якого обвинувачували за ст. 111 ч.1 "Державна зрада". Раніше військового засудили на 11 років в'язниці, проте вже згодом військова прокуратура Хмельницького гарнізону оскаржила цей вирок.

Сторона обвинувачення надала беззаперечні докази того, що підозрюваний навмисно передав представникам російської влади відомості про державну таємницю. За їхніми даними, обвинувачений повідомив ворога про план польоту військового літака-розвідника, що дозволило противнику як слід підготуватися до спецоперації та повністю їй протидіяти.

Окрім цього, на той момент діючий майор умисно невірно скерував екіпаж літака й направив його до російського кордону. Про новий курс зловмисник повідомив ворога. В результаті літак збився з курсу та здійснив вимушену посадку на запланованій лінії польоту.

Свої найближчі 12 років екс-майор проведе за гратами.

Виплати українським біженцям у Польщі можуть скасувати: Чого очікувати далі

середа, 1 травень 2024, 16:30

Уряд Польщі ухвалив проєкт змін до закону про допомогу українським біженцям, зокрема прив’язування соціальних виплат до навчання українських дітей у польських школах. Цей законопроєкт також передбачає законність перебування громадян України, яким присв...

Дати Великодня до 2050 року: Коли святкування у православних і католиків припаде на один день

середа, 1 травень 2024, 15:59

Великдень - одне з найважливіших християнських свят, яке відзначають у пам'ять про Воскресіння Ісуса Христа. Його дата щороку змінюється, адже вона залежить від місячно-сонячного календаря, передають Патріоти України. Різні конфесії використовують різн...