Прати, розмовляти, і спати: РПЦ склала повний список гріхів (скріншот)

Загалом весь список гріхів для підготовки до сповіді в православ'ї чоловіків і жінок складається з 473 пунктів.

Ілюстрація:old.bogoslov.org

Ліпецька єпархія Російської православної церкви опублікувала список гріхів для підготовки до сповіді в православ'ї чоловіків і жінок. Виявляється, людям не можна нарікати на погані дороги, фарбувати вії, засмучуватися при отриманні збитку, засипати днем без потреби і бути знаряддям диявола. Весь список складається з 473 пунктів, повідомляють Патріоти України з посиланням на Gorod48.

У список гріхів церква включила критику доріг в Росії, збір дитячої іграшки кубик Рубіка, поїздки на велосипеді, засмучення при отриманні збитку, сон вдень без потреби, перебування знаряддям диявола і безліч інших.

Настоятель Храму Миколи Чудотворця Ліпецька Віталій Дієсперов пояснив, що це далеко не перша спроба скласти докладний список гріхів, і є спеціальні книги-інструкції і посібники для тих, хто готуються до сповіді, а також на допомогу тим, хто кається. Він також зазначив, що "проблема" ліпецького списку в тому, що він надмірно детальний.

На даний момент список видалений, проте доступна його кеш-сторінка. Відзначимо, що публікація "списку гріхів" викликала ажіотаж серед користувачів соціальних мереж.

Назад у 1930-ті? У Росії запропонували повернути трудові табори

четвер, 2 травень 2024, 9:54

епутатка законодавчих зборів Томської області РФ Катерина Собканюк виступила із пропозицією повернути в Росії трудові табори. Вона вважає, що це може вирішити проблему нестачі робітників. . Зокрема, йдеться про ситуацію на будівництвах. Залучати до ро...

Під бронь не підпадає: Дмитро Коляденко розповів, чи готовий вступити до лав ЗСУ

четвер, 2 травень 2024, 9:39

Відомий український шоумен і співак Дмитро Коляденко зізнався, чи піде він служити, якщо йому прийде повістка. Під час телемарафону Єдині новини Дмитро Коляденко зізнався, що перебуває на військовому обліку. Він підкреслив, що якщо отримає повістку, то...