Преображення Ісуса Христа: Історія свята

​Згідно з Євангеліями, у цей день Христос завів апостолів Петра, Якова й Івана на гору Фавор і преобразився перед ними. Обличчя Ісуса засяяло, одяг став білим. З'явилися старозавітні пророки Ілія та Мойсей, що говорили з Христом про його смерть.

В кінці присутніх осінила світла хмара, з якої почувся голос:"Це Син Мій Улюблений, що Його Я вподобав. Його слухайтеся!" Під час Преображення Отець і Дух Святий свідчили про те, що Ісус поєднує собі людське й божественне начало. Присутність пророків означала об'єднання Старого та Нового Заповітів, нагадують Патріоти України.

Преображення відзначається церквою з IV сторіччя. Вважається одним з найбільших свят після Великодня.

19 серпня, православні святкуватимуть другий Спас. Це традиційне свято врожаю. У народі його називають Яблучним Спасом або Преображенням Господнім. Цього дня у церкві освячували яблука, колоски пшениці. Плоди символізують подяку Богу за урожай. Зараз у святковий кошик господині, окрім яблук, кладуть виноград, сливи, персики, груші.

Опублікував: Олекса Хвацький

Суд "заробіток" не схвалив: На Донеччині чоловіка та жінку покарали через секс

вівторок, 23 квітень 2024, 22:15

У Донецькій області судили чоловіка та жінку, які від 2021 до 2023 року знімали пікантні відео та продавали їх у Мережі. Про це йдеться у вироку Костянтинівського міськрайонного суду Донецької області, передають Патріоти України. За даними суду, уродже...

Суд виправдав чоловіка за водіння в нетверезому стані: Що сталося

вівторок, 23 квітень 2024, 20:50

Суд у Бельгії виправдав чоловіка, якого звинувачували у водінні в нетверезому стані – у його крові виявили алкоголь, однак бельгієць його не вживав. Річ у тім, що організм чоловіка сам виробляє спиртовмісні сполуки. Про це розповідає The Guardian, пере...