Прокуратура Києва розслідує майже сотню рішень команди Черновецького

Вже завершено етап роботи з документами і починається робота з потенційними свідками, людьми, залученими в ухвалення рішень

Леонід Черновецький. Фото: "Цензор"

Прокуратура Києва взялася за розслідування діяльності команди колишнього мера Леоніда Черновецького. Про це в інтерв'ю "Главкому" розповів прокурор Києва Роман Говда, повідомляють Патріоти України.

За його словами, зараз слідчі аналізують 93 рішення Київської міської ради за часів Черновецького, які згодом були скасовані рішеннями судів. Мова йде про виділення 1,5 тис. гектарів землі.

"Основний напрямок, розслідування по якому ми можемо забезпечити в короткий термін, - це виділення землі на Жуковому острові. Там п'яти кооперативам виділили понад 60 гектарів. Ми почали працювати фактично з нуля. Перші півтора місяці були присвячені архівної роботи з метою відшукати оригінали документів, стосуються виділення цієї землі, рішень сесії. Ми знайшли відеозаписи 10-річної давнини, як проходила ця сесія ", - розповів прокурор.

За словами Говди, що на даний момент завершено етап роботи з документами і починається робота з потенційними свідками, людьми, залученими в ухвалення рішень, погоджень. "Піднімаємо документи з 1999 року. Там є багато цікавих речей - як еволюціонував, зменшувався розмір Жукова острова. Ми бачимо тут перспективу, і говорити про остаточні рішення в кримінальному провадженні рано. Я кажу досить загально, оскільки більш конкретні речі можуть пошкодити досудовому розслідування" , - пояснив він.

Крім того, прокурор, зазначив, що було багато зазіхань на корпоративні права "Київводоканалу", "Київгазу", "Київенерго", "Київміськбуду" - на сотні мільйонів гривень. Більшість земель, всі корпоративні права, крім однієї установи, рішеннями судів були повернуті місту.

"Крім того, ми реанімували кримінальне провадження за фактом незаконного відчуження акцій "Київміськбуду" на 77 млн гривень (це первинна оцінна вартість). Збираємо документи і, думаю, вийдемо на хороший результат. Ми займаємося, як я сказав, і Чуба (колишній керівник головного управління комунальної власності КМДА, знаходиться на території Грузії, проходить у справах відчуження комунальної власності - акцій "Київміськбуду", "Київводоканалу", "Київхімволокно" і ін. - ред.). у червні цього року Грузія відмовила нам в його екстрадиції. Тому в листопаді будемо ініціювати питання його заочного засудження", - заявив Говда.

"Бабуся" не дуже відрізнялася від сучасних: Обличчя неандертальки, яка жила 75 000 років тому (фото)

четвер, 2 травень 2024, 23:12

Британські археологи представили плід своєї довгої роботи – реконструйоване обличчя неандертальської жінки, яка померла 75000 років тому. Про це повідомляє видання "ScienceAlert", передають Патріоти України. Череп знайшли у 2018 році в печері Шанідар і...

Результати виявились шокуючими: Жителів Словаччини спитали, кого вони вважать винними у війні в Україні

четвер, 2 травень 2024, 22:58

Понад 50% жителів Словаччини вважають, що війну РФ проти України спровокували західні держави та Україна. Про це йдеться у результатах дослідження Globsec Trends 2024, передають Патріоти України. Зазначається, що 41% опитаних словаків зазначили, що сам...