Прорив у науці: Вчені навчилися видаляти вірус ВІЛ із ДНК

Нове дослідження є величезним кроком в лікуванні ВІЛ-інфекції.

Фото: dailymail.co.uk

Вчені з університету Темпла і Піттсбурга (США) знайшли спосіб, як лікувати тварин від вірусу ВІЛ, повідомляють Патріоти Україниз посиланням на Нескучные новости.

Так, в новому дослідженні, опублікованому на цьому тижні, американські вчені показали, що вони можуть повністю видалити ДНК ВІЛ з людських клітин, імплантованих мишам, запобігаючи подальшому інфікуванню.

Як відомо, вірус залишається "невловимим" через його здатність "ховатися" в прихованих резервуарах. Однак вченим вперше вдалося домогтися повного видалення вірусу ВІЛ в тварин, що прокладає шлях до клінічних випробувань на людині.

Відзначається, що нове дослідження продовжує попереднє, коли вченим вдалося видалити ВІЛ-1 з генома тканин.

"Наше нове дослідження є повнішим. Ми підтвердили дані нашої попередньої роботи і поліпшили ефективність нашої стратегії в редагуванні генів. Ми також продемонстрували, що стратегія працює в двох додаткових моделях. Одна з них являє собою гостру інфекцію в клітинах мишей, а інша - хронічну або приховану інфекцію в клітинах людини", - заявив учений Венхуі Ху.

Нова технологія редагування генів усунула вірус у 96% мишей. Наступний етап - повторення дослідження на приматах, а кінцева мета - клінічні випробування на людях.

Довідка. Вірус імунодефіциту людини - ретровірус, який викликає повільно прогресуюче захворювання - ВІЛ-інфекцію. Вірус вражає клітини імунної системи, в результаті чого робота імунної системи пригнічується і розвивається синдром набутого імунного дефіциту (СНІД).

Так, організм хворого втрачає можливість захищатися від інфекцій і пухлин, виникають вторинні опортуністичні захворювання, які не характерні для людей з нормальним імунітетом. Без лікарського втручання опортуністичні захворювання викликають смерть пацієнта в середньому через 9-11 років після зараження (в залежності від підтипу вірусу). При проведенні антиретровірусної терапії тривалість життя пацієнта може бути продовжена до 70-80 років.

Торгівля людьми на Одещині: Спритна "пані" відправляла жінок у рабство до сусідньої країни (фото)

понеділок, 29 квітень 2024, 22:55

В Одеській області викрили і ліквідували міжнародний канал торгівлі людьми, який організували 56-річна місцева жителька. Вона заманювала жінок у Румунію, де ті потрапляли у трудове рабство. Про це повідомляє Держприкордонслужба, передають Патріоти Укра...

Легенда Динамо став персоною нон ґрата в Українській асоціації футболу

понеділок, 29 квітень 2024, 22:44

Легендарного ексгравця київського Динамо Анатолій Дем’яненка не пустили в Будинок футболу, повідомив журналіст Ігор Циганик на YouTube-каналі FootballHub, передають Патріоти України. За словами Циганика, це неприйнятне ставлення з боку УАФ до легенди у...