Прощена неділя: Коли, у кого і як просити вибачення (фото)

26 лютого - останній день Масниць, коли християни традиційно просять один в одного пробачення, щоб з чистою душею вступити у Великий піст.

Прощена неділя - день, коли потрібно покаятися і примиритися один з одним. Фото: ЖЖ.

26 лютого – Прощена неділя у 2017 році, остання неділя перед Великим постом. За традицією цього дня християни просять один в одного прощення образ, а вороги примиряються один із одним.Прощення просять такими словами: “Прости мене, будь ласка, якщо я в чомусь винен перед тобою”, а відповідь має бути: “Бог простить”, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Церква закликає просити вибачення не формально, а щиро, з любов’ю, насамперед у тих, хто кривдить нас, і тих, кого ми образили.

У церквах на літургії читається Євангеліє з частиною з Нагірної Проповіді, де йдеться про прощення образ ближнім, без чого ми не можемо отримати прощення гріхів від Отця Небесного, про піст і про збирання небесних скарбів.

По закінченні вечірньої служби священики і парафіяни просять один в одного прощення, аби вже з чистим серцем і миром з ближніми увійти у Великий піст.

Також останню неділю перед початком Великого посту Церква називають сиропусним тижнем – від цього дня в їжу перестають вживати молочні продукти. У Прощену неділю дозволяється скоромна їжа, але вже без м’яса – яйця, риба.

У Прощену неділю не можна відмовляти в прощенні тому, хто просить. Потрібно від душі прощати тих, хто просить нас про це. Уміння прощати - це зрілість і мудрість, бо, прощаючи, людина звільняє саму себе від негативних емоцій. Застарілі образи псують здоров'я, руйнують стосунки, вганяють в депресію.

Головне для людини в Прощену неділю - щире каяття в скоєних злих вчинках по відношенню до інших людей і пробачення своїх кривдників.

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...