Просто шантаж: З'явилися подробиці про "подвиги" екс-військового, який підпалив себе під Міноборони України

Колишній військовослужбовець вимагав від відомства компенсації за звільнення.

Сергій Ульянов влаштував акт самоспалення під будівлею Міноброни України. Фото:ТСН

Спроба самоспалення екс-військовослужбовця ЗСУ Сергія Ульянова під Міністерством оборони України - це банальний шантаж. Про це заявив журналіст і волонтер Родіон Шовкошитний, зазначають Патріоти України.

"Взагалі, звідки ця справа, цей Ульянов зі своїми товаришами по службі вигадали собі бойові подвиги, але жодного документального підтвердження цьому немає. Довгий час вони ходили в МО, навіть до міністра Степана Полторака, шантажували журналістами, розголосом, що вони якесь відео показуватимуть, щоб їм виплатили гроші, які вони вимагають, а це близько 120 тис. гривень", - розповів волонтер.

За його словами, справа пішла до суду, який постановив, що ніяких прав на ці гроші вони не мають.

"Відразу після того, як вони програли, цей Ульянов подзвонив на гарячу лінію МО з вимогою до 14 липня виплатити йому гроші, або він себе спалить. Не знаю, тоді у нього вийшло чи не вийшло, може воскрес, але потім зареєстрував у КМДА акцію самоспалення біля посольства США, може там теж він воскрес, а сьогодні пішов вже під МО себе спалювати", - говорить Шовкошитний.

Волонтер повідомив, що Ульянов служив в 73-му Морському центрі спеціальних операцій в комендантському взводі, і, по суті, був сторожем, але вони разом з колегами "вирішили пограти в розвідників".

"Щоб вирішити ситуацію, МО і Генштаб провели повну ревізію, з'ясувалося, що ніяких записів про бойові дії цих товаришів немає", - повідомив журналіст.

Шовкошитний також розповів, що на батька Ульянова - Володимира -заведено кримінальну справу.

"Під час самоспалення на місці стояв його батько Володимир Ульянов, на нього заведено справу за використання завідомо підроблених документів у броварській поліції. Справу готові передавати до суду, єдине, що вони не можуть знайти цього Ульянова, щоб опитати. Хоча він особливо не ховається, а вони особливо і не шукають", - дивується волонтер.

Джерело: Обозреватель

"Не було практично міста. Його рівняли з землею": Боєць ГУР розповів про прорив до Маріуполя

четвер, 25 квітень 2024, 7:50

Боєць Головного управління розвідки на позивний “Несмачний” був командиром однієї із груп, яка відправилася на гелікоптерах до окупованого Маріуполя. Там він приєднався до українських захисників та разом із ними обороняв місто від російських окупантів....

"Бавовна" наводить жах? Опитування показало, чого найбільше бояться росіяни

четвер, 25 квітень 2024, 7:25

У першому кварталі 2024 року головними страхами росіян стали диверсії та атаки безпілотників. Занепокоєння громадян також підкріплювалося постійними вибухами у Білгородській області, передають Патріоти України. Це випливає з національного індексу триво...