Проти слідчої комісії у справі Гандзюк у Херсоні готують провокації, - Борислав Береза

В Херсоні хочуть зірвати засідання тимчасової слідчої комісії Верховної Ради у справі про вбивство чиновниці Херсонської міськради Катерини Гандзюк, щоб нардепи не змогли заслухати показання свідків.

Борислав Береза. Фото: Радіо Свобода.

29 листопада о 17.00 у Херсоні працюватиме тимчасова слідча комісія (ТСК) за фактами нападів на цивільних активістів і вбивства чиновниці Херсонської міськради Катерини Гандзюк, засідання якої можуть зірвати. Про це повідомив голова комісії, позафракційний нардеп Борислав Береза у Facebook, передають Патріоти України.

"На цьому засіданні ми плануємо заслухати людей, чиї прізвища в тій чи іншій мірі звучали у зв'язку зі справою Гандзюк, або які можуть дати важливі свідчення. Але стало відомо, що хтось дуже "креативний" вирішив змінити план роботи ТСК. Із компетентних джерел повідомили, що планують обливати зеленкою, не пропускати на засідання та інші провокації для того, щоб зірвати можливість дати показання свідків нашої ТСК", – заявив він.

Береза підкреслив, що будь-хто, хто спробує зірвати давання показань під будь-яким приводом, "фактично працює в інтересах замовників убивства" Гандзюк. "Будь-яку спробу виправдати свої дії красивими словами, пафосними заявами або патріотичними почуттями буде розцінено, як лицемірство і підлість для зриву роботи ТСК. Звертаюся до [голови Нацполіції] Сергія Князєва з проханням забезпечити умови для нормальної роботи ТСК у Херсоні і не допустити провокацій. Так само звертаюся до активістів Херсона з проханням не дати себе використати під гарним приводом для зриву роботи ТСК", – заявив нардеп.

Він також закликав усіх, хто має реальну інформацію щодо вбивства Гандзюк, надати її членам комісії. "Нас цікавить одержання тієї інформації, яка може допомогти у пошуку замовників убивства, а не просто поговорити", – додав Береза.

"Це висновок лікарів": Віталій Капранов назвав причину раптової смерті свого 56-річного брата-близнюка

четвер, 18 квітень 2024, 15:27

Український письменник та публіцист Віталій Капранов назвав причину смерті свого 56-річного брата-близнюка Дмитра, який пішов з життя 16 квітня, передають Патріоти України. Раптова смерть Дмитра Капранова стала справжнім шоком для українського суспільс...

Де і ким працюють українські біженці у Латвії: Оприлюднено офіційні дані

четвер, 18 квітень 2024, 14:58

З початку цього року в Латвії як працівники офіційно було зареєстровано 8700 громадян України. Про це із посиланням на Центральне статистичне управління країни пише Baltijas Balss, передають Патріоти України. Найчастіше громадяни України працюють у про...