Проти ворога пліч-о-пліч: У штабі АТО розповіли про батька з сином, які воюють проти окупантів на Донбасі

Чоловіки з Житомира проходять службу в одній з найгарячіших точок на Луганщині.

Боєць з Житомира з позивним "Батя". Фото:Facebook

У мережі розповіли про бійців АТО з Житомира, батька і сина, які проходять службу в одній з найгарячіших точок в Луганській області. Матеріал про українських військових з позивними "Батя" і "Мирослав", підготовлений прес-офіцером Дмитром Чалим та опублікований на сторінці штабу АТО в Facebook, передають Патріоти України.

Зокрема, зазначається, що бійці АТО несуть чергування на опорному пункті на підступах до міста Золоте. Батько ще в 2014 році добровольцем пішов воювати проти бойовиків. Його батальйон був відправлений спочатку на Чонгар, а потім в Гранітне.

У 2015 році "Батю" демобілізували, а через півроку відпочинку він пішов до військкомату і далі вже відправився служити разом з сином, якого призвали в армію .

Наразі батько з сином проходять службу в одній з мотопіхотних бригад, що в оперативно-тактичному угрупуванні «Луганськ». Батько виконує обов’язки командира взводу, а син проходить службу на посаді старшого стрільця.

"Перший час я йому постійно давав корисні поради, підказував, що і як, адже раніше в нього не було бойового досвіду. От я йому і передавав свій, набутий поблизу Гранітного. В свою чергу він ніколи не відмовлявся вислухати мене, всю інформацію швидко засвоював та на практиці закріплював, - розповідає "Батя".

Вже більше, ніж півроку, батько й син утримують одну з передових позицій на Луганщині. За цей час «Мирослав» перейняв досвід від батька та в ході боїв й сам здобув неабияких навичок. Неодноразово командування бригади відзначало в кращий бік батька з сином та ставило їх за приклад іншим військовослужбовцям підрозділу.

Влаштували провокацію: Хакери зламали супутниковий ефір низки українських каналів і запустили показ параду в Москві

четвер, 9 травень 2024, 16:45

Росіяни зламали супутниковий ефір каналів груп StarLight Media та «Інтер» і запустили трансляцію параду в Москві на Красній площі. Про це свідчать відео, які почали з’являтися в телеграм-каналах. . Цю ж інформацію підтвердили «Детектору медіа» і в Нац...

Українців наймають на роботу в "Армію відновлення": Гетманцев розповів, як працює програма

четвер, 9 травень 2024, 16:22

Програма "Армія відновлення" залучила понад 120 тисяч осіб для виконання суспільно важливих робіт на оплачуваній основі. Усього подібні роботи організовано у 19 регіонах держави з найбільшим обсягом у Харківській, Донецькій та Київській областях. Про ц...