Протистояти фашистському націоналізму: Італійські депутати зажадали від уряду пояснень щодо "представництва ДНР" у Турині

У запиті до прем'єр-міністра Італії, МЗС і МВС парламентарії запитують, чи не суперечить зовнішній політиці Італії та ЄС відкриття "представництва" "ДНР", і яких заходів вживатиме уряд.

Ілюстрація:Восток-SOSВ Італії група депутатів від правлячої Демократичної партії направила парламентський запит в уряд з вимогою офіційно відреагувати на діяльність так званого представництва "ДНР" в Італії, відкриття якого було оголошено в грудні в Турині. Відповідний документ депутати-лівоцентристи оприлюднили 16 січня на прес-конференції в Турині, передають Патріоти України з посиланням на Радіо Свобода.

У запиті до прем'єр-міністра Італії, МЗС і МВС парламентарії запитують, чи не суперечить зовнішній політиці Італії та ЄС відкриття "представництва" "ДНР", і яких заходів вживатиме уряд.

Умберто Д'Оттавіо, - один з шести підписантів запиту, вважає, що це питання не є проблемою місцевого рівня - це справа національного масштабу. "Слід протистояти фашистському націоналізму, який представляє так звана "республіка Донбас".

Ми будемо тиснути, поки італійський уряд, створений місяць тому, не засудить ініціативу Мауріціо Марроне (координатор псевдо представництва" ДНР "в Турині - ред.)", - підкреслив він.

Діяльності "центру ДНР" разом з представниками Демократичної партії в Італії протистоїть Радикальна партія та італійська редакція сайту Stop Fake. "Проросійські сили спробували раніше створити подібний орган в Чехії, але чеський уряд поставив їх на місце.

На жаль, італійський уряд обрав вичікувальну позицію, і ми впевнені: завдяки парламентському запиту уряд прояснить ситуацію", - зазначив представник італійських радикалів Ігор Боні.

Є загиблі та поранені: Китай накрив потужний торнадо (відео)

субота, 27 квітень 2024, 23:51

У суботу потужний торнадо накрив китайське місто Гуанчжоу. Про це повідомляє Associated Press, передають Патріоти України. Китайське метеорологічне управління повідомило, що торнадо обрушився в обід на район Байюнь в Гуанчжоу, розгалуженому мегаполісі ...

"Пішов добровільно – отримав довічне": Рідні військових влаштували у Києві на Майдані акцію за чіткі терміни служби

субота, 27 квітень 2024, 23:39

Маніпуляції влади з термінами демобілізації, аж до повної відмови до кінця невідомо якої тривалості війни, викликає обурення тих, хто роками по мобілізації захищає Україну та їх рідних. У центрі Києва зранку в суботу 27 квітня родичі військовослужбовці...