Провели перевірку: У Авакова зробили заяву щодо генерала, підозрюваного у вбивствах на Майдані

В жовтні 2015 Управління запобігання корупції та проведення люстрації МВС провело перевірку Гриняка, але підстав для звільнення з посади не знайшло.

Володимир Гриняк. Фото: соцмережі.

У Міністерстві внутрішніх справ не побачили причин для люстрації генерал-майора Нацгвардії Володимира Гриняка, якого звинувачують в співорганізації вбивств учасників Євромайдану і координації незаконних дій силовиків. Про це повідомляє ресурс "Слідство.інфо", передають Патріоти України.

Як зазначили у відомстві, в жовтні 2015 Управління запобігання корупції та проведення люстрації МВС провело перевірку Гриняка, але підстав для звільнення з посади не знайшло. "За результатами проведеної перевірки підстав для застосування до Гриняка В. П. заборон, передбачених частиною третьою і четвертою статті 1 Закону України "Про очищення влади", не встановлено", - йдеться у повідомленні.

Також в МВС відповіли, що нібито не знають, чи проводилося службове розслідування щодо причетності Гриняка до злочинів проти учасників Революції Гідності. Однак в ресурсі зазначили, що є факти, які свідчать про причетність генерала Гриняка до незаконних дій силовиків на Євромайдані.

"Саме Гриняк ймовірно координував "беркутівців" та бійців Внутрішніх військ під час розгону мітингувальників 18 лютого 2014 року в урядовому кварталі Києва. Однак після перемоги Революції Гідності Володимир Гриняк отримав підвищення по службі і керівну посаду в Національній гвардії", - йдеться в повідомленні. Незважаючи на офіційні звинувачення, Гриняк продовжує працювати в Нацгвардії.

Шахраї використали соліста гурту ТІК Віктора Бронюка для того щоб ошукати українців

четвер, 2 травень 2024, 2:35

Соліст гурту ТІК Віктор Бронюк заявив, що став жертвою шахраїв. Про це він написав на своїй сторінці в Instagram. . За його словами, невідомі отримали доступ до його особистого Telegram-акаунту. Вони скористалися великою кількістю його прихильників і...

Мовний омбудсмен Кремінь розповів, у скількох школах України досі вивчають російську як окремий предмет

середа, 1 травень 2024, 23:32

Мовний омбудсмен Тарас Кремінь опублікував звіт за 2023 рік щодо дотримання мовного закону у різних сферах діяльності. Згідно з ним, в Україні залишилося три школи, в яких російську мову викладають як окремий предмет. Водночас 20% дошкільнят не розумію...