При "сирітські" зарплати чиновників АП: Працівник Банкової придбав квартиру на Печерську за 5 мільйонів

Чиновник уточнив, що придбав квартиру у Печерському районі Києва на "кошти, накопичені за близько 20 років, та отримані вподовж цього року".

"Двадцять років накопичував!". Ростислав Павленко. Фото: "Радіо Свобода".

Заступник голови Адміністрації президента Ростислав Павленко придбав квартиру у Києві площею 121,3 квадратних метра за 5 091 450 гривень. Повідомлення про відповідні суттєві зміни внесено на сайті Національної агенції з запобігання корупції, передають Патріоти України.

Квартиру Павленко придбав 15 грудня у громадянина Ігоря Савича Бондаря. Відповідно до декларації за 2015 рік, з 2007 року Ростислав Павленко володіє земельною ділянкою площею 2000 кв м у сели Шпитьки Київської області, а його дружина Олена – квартирою в Києві площею 43 кв м.

За минулий рік Ростислав Павленко отримав 210 464 гривні зарплати за основним місцем роботи і ще 2 977 гривень – за сумісництвом, а також 3 850 гривень у зв’язку з виконанням депутатських повноважень. Його дружина заробила 21 175 гривень зарплати за основним місцем роботи і ще 613 306 гривень – від підприємництва.

Відповідно до декларації за 2015 рік, готівкою подружжя мало по 90 000 доларів кожен, крім того Олена Павленко мала 109 332 гривні на рахунках у "Приватбанку". Ростислав Павленко у коментарі "Українській правді" пояснив, що до тих коштів додалися гроші, зароблені у 2016 році: він мав "досить високу зарплату" як держслужбовець, його дружина також мала надійний дохід.

Чиновник уточнив, що придбав квартиру у Печерському районі Києва на "кошти, накопичені за близько 20 років, та отримані вподовж цього року". Попередній власник квартири Ігоря Бондар має те ж прізвище, ім'я та по батькові, як і виконувач обов'язків ректора Київського університету культури та мистецтв, а колись – помічник Михайла Поплавського та Олександра Омельченка, коли ті були нардепами.

Однак сам Павленко запевнив агенцію, що не знає цю людину й перетинався з Бондарем винятково в контексті купівлі-продажу. "Швидше за все, це просто однофамілець", – припустив Павленко.

Безпрецедентний жест щодо іноземця: Зеленський нагородив орденом "За заслуги перед Україною" Алена Делона

четвер, 18 квітень 2024, 22:08

Президент України Володимир Зеленський нагородив легенду французького кіно Алена Делона орденом «За заслуги перед Україною». Про це повідомив посол України у Франції Вадим Омельченко у соцмережах, а також на французькому телебаченні, передають Патріоти...

Навіть гонорар не мав значення: Спаринг-партнер Усика відмовився від бою з бійцем із Росії й допоміг непереможному німцю його нокаутувати

четвер, 18 квітень 2024, 21:59

Чемпіон EBU у надважкій вазі Олександр Захожий (19−0, 15 КО) розповів про те, що йому пропонували провести бій в Саудівській Аравії з росіянином Арсланбеком Махмудовим (18−1, 17 КО), який виступає за Канаду, передають Патріоти України. «Я одразу відмов...